Győr+
2017.02.06. 22:27

A Rába-ETO nyerte a rangadót

Igazi parázs csatára számíthattak a futsal szerelmesei hétfő este, hiszen az NB I-es bajnokság 15. fordulójában a Győrhöz az örök rivális Berettyóújfalu érkezett, amely ráadásul az egyetlen, aki az idén meg tudta verni a bajnoki címvédőt. Egyéb érdekessége a találkozónak, hogy Harnischék nyolc mérkőzés óta veretlenek, míg a vendégek már két forduló óta nyeretlenek a bajnokságban.

Parázs csatára számíthattunk tehát, ehhez képest a találkozó eleje berettyói helyzetekkel és győri gólokkal kezdődött. Az ETO-tól Alex gyorsan duplázott, majd Vas is betalált, ám ez még csak a kezdett volt. Ezt követően újabb Alex gólok így 10 perc elteltével máris 5-0-ra vezetett a hazai gárda. Sokat próbálkoztak a vendégek is, amelynek már az első félidőben meg volt az eredménye. Trencsényinek sikerült a szépítés, így 5-1-es állásról fordultak a felek.

 

 

A második játékrészt Alex újabb góllal folytatta, szóval mondhatni a győriek ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták. Igaz ez a félidő az előbb találaton felül már csak egy-egy gólt tartogatott. Előbb Davide köszönt be a vendégek kapujába, majd még Harmati is szépített. Az ETO így végül magabiztosan 7-2-re nyerte a rangadót, amellyel visszavágott a Berettyóújfalunak az őszi vereségét.

 

 

Harnisch Ákos: Kicsit szorosabb mérkőzést vártunk mindannyian. Tudatában voltunk annak, hogy a Berettyó az egyetlen, aki meg tudott minket idén verni így a revansvágy hajtott minket. Az első tíz perc az úgy alakult, ahogy terveztünk. Aztán nagyon sok U17-es és U20 játékos is lehetőséget kapott, ez kimondottan fontos nekünk, mert ők a Juanra és az én tanítványaim. Büszkék vagyunk, hogy már itt kopogtatnak.

Matkovics Gábor: Régen volt mérkőzésünk, így ki voltunk éhezve a sikerre és a játékra. Mindenki nagyon várta már ezt a találkozót, játszani akartunk, na és persze revansot venni a Berettyón. Boldog vagyok, hogy sikerült.

 

Fotó: Győri Futsal Club facebook