Győr+
2017.02.09. 09:59

Szenzációs győri siker a kerékpársportban

Magyar sikerrel zárult február 4-én a DownMall Tour 2017 extrém kerékpáros verseny budapesti futama az ÁRKÁD bevásárlóközpontban. A győri Szabó Konrád a BMX freestyle kategóriában világszínvonalú trükkökkel kápráztatta el a zsűrit és a közönséget.

A DownMall Tour elnevezésű nemzetközi versenysorozat különlegessége, hogy a biciklisek nem a megszokott környezetben mérik össze tudásukat és gyorsaságukat, hanem bevásárlóközpontokban kialakított pályán mérkőznek meg, ahol mozgólépcsők, folyosók és ugratók képezik az útvonal részét.

Fotó: Eastern Gravity

Az idei budapesti rendezvényen 33 versenyző küzdött Európa különböző országaiból az első helyért a DownMall Race kategóriában, ahol egy újratervezett, technikás pályán kell minél gyorsabban az ÁRKÁD legfelső szintjéről a legalsóig eljutni. Ezt a kategóriát a cseh Tomas Slavik nyerte, a legjobb magyar helyezés pedig Palotai Gábor nevéhez fűződik, akinek ideje a kilencedik helyhez volt elegendő.

Fotó: Norbert Szász Photography

Mountain Bike és BMX freestyle kategóriában az aluljáró szinten elhelyezett ugratót használták csak a versenyzők, ezen kellett bemutatni a minél látványosabb, kreatívabb, összetettebb trükköket. Mountain Bike kategóriában nem volt magyar versenyző, itt Tomas Zejda volt a legjobb Csehországból, a BMX freestyle kategóriában azonban a győri Szabó Konrád diadalmaskodott.

 

Középen a győztes Szabó Konrád (Fotó: Facebook)

A mezőny Prágában folytatja a versenysorozatot, amelyre február 11-én kerül sor. A magyarországi versenyt ezen a linken elérhető videó mutatja be.

Fotó:  Norbert Szász Photography, Eastern Gravity, Facebook