Győr+
2017.02.18. 10:18

Nagy Ádám: lépésről lépésre a bajnoki cím felé

A labdarúgó NB III-ban a 19. forduló mérkőzéseivel indul a tavaszi szezon. A tabella második helyén álló ETO FC Győr egyértelmű célja, hogy bajnoki címet ünnepelhessenek a szurkolók, a csapat pedig a másodosztályban folytathassa a következő idénytől. A zöld-fehérek kemény edzőmeccseken és hosszú felkészülésen vannak túl, és végre úgy vághatnak neki a rajtnak, hogy nincs sérült a keretben. A csapatkapitány, Nagy Ádám is bizakodva várja a szombati, idegenbeli mérkőzést az Andráshida ellen, ahol egy győzelem megadná az alaphangot a sikeres folytatáshoz.

A csapat az őszi szezon végére összeállt, a téli szünetben pedig csak minimális változások történtek a keretben. Minden rendben lesz a szombati mérkőzésen?

Bízom benne, hogy igen, minden jel erre mutat. Egy kemény, hathetes felkészülésen vagyunk túl. Játékosok jöttek is, mentek is, de messze nem volt akkora változás, mint nyáron. Úgy érzem, hogy azt a munkát, amit kellett, becsülettel elvégeztük, készen állunk arra, hogy a kitűzött célt elérjük.

 

Úgy néz ki, hogy egyetlen riválisa maradt az ETO-nak a bajnoki címért vívott harcban, az éllovas Érd. Nehéz lesz őket megelőzni?

Azt hiszem, sokkal jobb, ha azzal foglalkozunk, hogy az éppen soron következő meccsünket megnyerjük, mint, hogy számolgassunk. Nyilván tudjuk, hogy minimális a riválisunk előnye, és még játszunk velük egy ki-ki mérkőzést a negyedik tavaszi fordulóban, így már az elején megelőzhetjük őket, de nem ezen jár az agyunk folyamatosan. Magunk mögé már nem nagyon nézegetünk, mert a többi csapattal szemben jelentős az előnyünk. Lépésről lépésre kell haladnunk, higgadtan, és akkor sikerülni fog, amit mindannyian szeretnénk.

 

Az edzőmérkőzésekből milyen tapasztalatokat lehet leszűrni?

A felkészülési időszakban olyan csapatokkal játszottunk, amelyek magasabb osztályokban szerepelnek, mint mi. Nem volt könnyű feladat helytállni ezeken a találkozókon, de úgy érzem, hogy az ott látottak alapján egyértelmű, összeállt a csapat, eredményesek tudunk lenni, jó a közösség és a hangulat, alig várjuk, hogy tétmeccseken bizonyíthassunk. A szakmai stáb úgy időzítette a formánkat, hogy lehetőleg a bajnoki rajton „robbanjon” a csapat. Andráhidára is nyerni megyünk.

 

Nagy Ádámnak milyen szerep juthat a tavaszi ETO-ban?

A téli szünetet megelőző pár mérkőzést sajnos ki kellett hagynom sérülés miatt, de most már minden rendben van. Az edző feladata összeállítani a csapatot, nyilván ő is a legjobb tizenegyet akarja a pályán látni, azokat a futballistákat, akik az adott pillanatban a legjobb formában vannak. Rajtam múlik, hogy bekerülök-e a csapatba. Ahogy a többiek, úgy én is azért harcolok majd, hogy alapembere legyek az ETO-nak.