Győr+
2017.02.19. 17:16

A Serdülő Eb-n szerepelnének

Gyurasits Mátét és Reznyák Mátét az utánpótlás birkózást ismerők körében nem kell nagyon bemutatni. A két fiú évek óta a győri tehetséges sportolók „listáját” erősíti, hiszen a két Máté sorra hozza haza az érmeket a magyar és nemzetközi megmérettetésekről.

„Jól sikerült az elmúlt időszakom, sikerült több viadalt is megnyernem – meséli Gyurasits Máté. Idén ez mellett a továbbtanulás is nagyon foglalkoztat, a magasépítészet érdekel nagyon. Persze a sport is ugyanolyan fontos marad számomra. Idén a Magyar Bajnokság, Diákolimpia és Rangsorverseny vár rám, illetve korkedvezménnyel a serdülő viadalokon is elindulhatok. Izgalmas év vár rám.”

A két fiatal birkózó szenvedélyesen szereti sportágát és minden szabadidejét képes feláldozni azért, hogy egyszer felnőtt bajnokok legyenek.

„Nagy célom 2017-re, hogy megnyerjen a diákolimpiát – meséli Reznyák Máté. Két éve sajnos már nem sikerült a dobogó legfelső fokára állnom, de idén mindenképpen meg akarom nyerni. A Diák I-es korcsoportban végre mi vagyunk az idősebbek, tavaly kicsiként csak a harmadik hely sikerült. Persze tudom, hogy ehhez nagyon sokat kell készülnöm. A tavalyi versenyen nagyon mereven birkóztam, sokat agyaltam a menetek közbe. Ezt kellene levetkőznöm minél előbb. Ez mellett a rangsorversenyt és a magyar bajnokságot is célul tűztem ki.”

 

A két fiú magánéletben is jó barát, az edzéseken pedig egymást húzva jutnak előre

 

„A rivalizálás azért megvan köztünk, persze csak edzésen – teszi hozzá viccesen Reznyák Máté. Futásban és kötöttfogásban általában én győzöm, szabadfogásban pedig ő. Ám ez jó is így, egymást erősítjük és sokat tanulunk egymástól.”

A kicsit távolabbi, ám nagy álom a budapesti Serdülő Európa-bajnokságon való szereplés, amely korosztályba jövőre ér a két fiú. Ha a magyar versenyeken jól szerepelnek, akkor könnyedén előfordulhat, hogy a két győri birkózó megmutathatja az egész országnak mit is tudnak ilyen fiatalon.