Győr+
2017.02.21. 17:53

Betyárjáték, ZeneHajó és Nőcomment!: színes programokkal indul a tavasz Győrben

Színes programokkal kezdődik márciusban a győri Négy Évszak Fesztivál: a tavaszi terítéken szerepel többek között Betyárjáték, ZeneHajó, női talkshow és a Győr+ Média munkatársainak kiállítása is. A Zichy-palota kapuit még szélesebbre tárják, koncertekre és irodalmi estre várják az érdeklődőket.

„Egyre közelednek a tavasz színes pillanatai, a fesztivál pedig minden korosztály számára tartogat programot. Az előző évekhez hasonlóan idén is a március 15-i koszorúzással és lovas díszfelvonulással kezdődik a tavaszi sorozat” – kezdte a Győri Tavaszi Fesztivál keddi sajtótájékoztatóját Szombati-Serfőző Eszter, a Kulturális és Sport Főosztály vezetője.

 

Szombati-Serfőző Eszter, Tóthné dr. Kardos Krisztina és Gerendás Péter tartották a sajtótájékoztatót

 

A programokat a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont élére december 31-től kinevezett Tóthné dr. Kardos Krisztina ismertette. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) évében sportosan indul az évszak, a riói olimpiát idézik fel a Győr+ Média munkatársai, Marcali Gábor fotóriporter és Nagy Roland sportriporter a Győr Rióban, Rió Győrben című fotókiállításon. Munkatársaink a legizgalmasabb ott készült fotóikból válogattak, s fűzték hozzá történeteket, kommentárokat, szeretnék átadni azt a semmihez sem fogható hangulatot, amit a múlt nyári eseményen tapasztaltak. A tárlat március 16-án nyílik a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében. Ehhez kapcsolódóan beszélgetésekre is várják az érdeklődőket márciusban, elsőként a Győr+ két munkatársával találkozhatnak, majd Jakabos Zsuzsanna olimpikonnal és edzőjével, Petrov Ivánnal, az EYOF önkénteseinek pedig Pásztor Rudolf tart előadást.

 

Marcali Gábor és Nagy Roland riói élményeiből nyílik hamarosan kiállítás

 

Tóthné dr. Kardos Krisztina elmondta, célja, hogy a csodálatos barokk épületben, a Zichy-palotában még több programot szervezzenek. A sajtótájékoztatón részt vett Gerendás Péter, Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész is, aki meghitt hangulatú estre várja a közönséget a palotába. Elárulta, a saját szerzeményei mellett olyan előadók dalait is életre kelti, mint Leonard Cohen, Frank Sinatra és a közelmúltban irodalmi Nobel-díjat kapott Bob Dylan dalaiból készült fordításokat is mutat. Ezen kívül lesz hagyományos Műhely-est és kamarakoncert is a barokk épületben Fabio Barbagallo gitárművész és Bojtár Imre oboaművész előadásában.

 

Gerendás Péter a sajtótájékoztatón is adott ízelítőt

 

Az előző évekhez hasonlóan a gyerekre is gondoltak a szervezők a programok összeállításánál, a BonBon Matinén a Ludas Matyi zenés feldolgozását ismerhetik meg a gyerekek hangszerbemutatóval egybekötve. További zenei utazásra is számíthatnak a kicsik, a ZeneHajó interaktív, zenés ismeretterjesztő előadás kapitánya Hajós András lesz, az elsőtiszt Fekete-Kovács Kornél, a legénység a 18 fős Modern Art Orchestra. A Generációk Házában pedig hagyományos Hímes Tojás Napjára várják a családokat.

A fesztiváligazgató kiemelte még a Betyárjáték című koncertfilmszínházat, összművészeti előadást, Ferenczi Györggyel és a Rackajammal az élen, s a felhőtlen kacagást ígérő Romance.com című produkciót a Rózsavölgyi Szalon előadásában. Végül, április 1-jén pedig egy rendhagyó talkshowra várják az érdeklődőket Nőcomment! elnevezéssel, melyen Ábel Anita, Dobó Kata, Gryllus Dorka, Risztov Éva és Rákóczi Ferenc beszélnek ki, át és meg mindent, illetve mindenkit.

A részletes programtervet ITT olvashatják.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor