Győr+
2017.02.22. 11:11

Szerelmesen kalandtúráztak

Győrben negyedszer hirdették meg a Szerelmes kalandtúrát, melyre negyven pár jelentkezett A két héten át tartó játékot Ötvös László és Józsa Melinda nyerték. A feleséggel beszélgettünk a nagy kalandról.

Mi indította Önöket arra, hogy benevezzenek a kalandtúrára?

Az elmúlt évben a férjem bátyja és felsége végigcsinálták a kalandtúrát, így tudtuk, hogy milyen jó játék, és hogy mit jelentett számukra. Amikor idén megjelent a felhívás, szóltak nekünk és mi csatlakoztunk.

Milyen feladatok vártak önökre?

Gary Chapman, amerikai családterapeuta 20 év tanácsadói munka után megállapította, hogy az 5 szeretetnyelv: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Minden konfliktusunk abból adódhat a kapcsolatunkban, ha nem ismerjük a másik szeretetnyelvét. Ezekhez a szeretet nyelvekhez kapcsolódtak a feladataink. Én ismertem ezt a könyvet, de egészen más volt olvasni, mint megélni, megtapasztalni ezeket az érzéseket a feladatokon keresztül.

 

 

Melyik feladatat volt az Önök számára a legkedvesebb?

Az egész egy nagyon jó játék volt. Talán az első feladat volt a legszebb élmény, a Bergmann cukrászdában kellett minőségi időt együtt töltenünk. Tíz éve nem voltunk ott, és a miliő, a sütik és kávé illata nagyon jó hatással volt ránk, rengeteg emléket előhozott belőlünk. Leültünk és csak beszélgettünk, felelevenítettük a megismerkedésünket és a régi emlékeket.

Hogyan ismerkedtek meg?

Én 15 éves voltam, ő 18 éves, gyerekszerelemből lett házasság. Rengeteg mindent átéltünk a 26 év alatt, nehézséget, kudarcot, buktatót és természetesen örömet és boldogságot is. Férjem a Pannon-Víznél szerelőként dolgozik, én egy fuvarozó cégnél elemző kontroller vagyok. Két gyermeket nevelünk, éljük a mindennapok életét. Azt a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy egy házasság csak akkor működik, ha odafigyelünk egymásra, és nap, mint nap teszünk érte. Ez a játék is ebben erősített meg bennünket.

 

 

Ön szerint mi jó házasság titka?

Apró dolgokon múlik. Egy-egy kis figyelmességen, ölelésen. Olyanokon, mint például, hogy a másik kirakodik a mosogatógépből, vagy hogy ha fáradtak vagyunk, akkor is meghallgatjuk a másik gondjait, hogy van egy jó szavunk hozzá, egy mosolyunk felé.

Mit adott önöknek a szerelmes kalandtúra?

A férjem úgy fogalmazta meg, a nagy ajándék az volt, hogy sokat lehettünk együtt. Közelebb kerültünk egymáshoz, arra jöttünk rá, hogy szeretünk kettesben lenni. Amíg a gyerekek kicsik voltak, erre nem szántunk időd, elveszett a varázslat, amit most ismét visszakaptunk. Kell a „magánidő” számunkra. El is határoztuk, hogy hetente egyszer kettesben sétálunk a városban, beülünk egy cukiba beszélgetni.

Izgalmas ajándékot nyertek.

A nyereményünk a Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft jóvoltából egy budapesti városnézés három fő részére. Már be is jelentkeztünk, március 15-én, a fiunkkal megyünk, izgatottan várjuk, hiszen még egyikünk sem repült. A nap folyamán részt veszünk a fővárosi ünnepi programokon is.

 

Földvári Gabriella