Győr+
2017.02.23. 12:33

Átadták az új lipóti sportcsarnokot

Átadták csütörtökön a félmilliárd forintból felépített, 1400 négyzetméteres sportcsarnokot Lipóton.

 

A mintegy 300 ember befogadására alkalmas Lipóti Petőfi Sportcsarnok felépítését a közel félszáz helyi és környékbeli vállalkozások által adott 400 millió forint társasági adóból és 100 millió forint önkormányzati önrészből finanszírozták, és a helyi igények kielégítése mellett elsősorban a kézilabda csapatoknak nyújt felkészülési lehetőséget.

Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is kiemelt stratégia területként kezeli a sportágazatot.

Hangsúlyozta, hogy 2010 óta jelentősen javultak a gazdasági mutatók, Győr-Moson-Sopron megye pedig a régió legfejlettebb megyéje, ahol az egy főre jutó bruttó hazai termék az országos átlag 132 százalékát tette ki 2015-ben. Lipótot pedig jelenleg a teljes foglalkoztatottság jellemzi, mert a közel 700 fős településen mindössze 4 munkanélküli van – fűzte hozzá.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a csarnok egy közösség munkája, mert nagyrészt társasági adóból épült, s ilyen formán mindenki magáénak érezheti.

Tóth József Péter (független), Lipót polgármestere elmondta, hogy a csarnok kivitelezése tavaly év elején kezdődött, s év végére fejeződött be. A hússzor negyven méteres szabványpálya mellett négy öltözőt, egy bírói öltözőt, s egy nagyobb, akár konferenciák megtartására is alkalmas termet alakítottak ki.

Fotónk illusztráció.

MTI