Győr+
2017.02.26. 19:01

Folyamatos ellenőrzések várhatók a győri Belvárosban – fotókkal

A Győri Rendőrkapitányság beosztottjai fokozott ellenőrzést tartottak péntek este Győr szívében. Számos embert igazoltattak, a fiatalkorúakat pedig hazatérésre is felszólították, illetve ellenőrizték a közterületi alkoholfogyasztást is. A mostani akció nem egyedi volt, folyamatos lesz a jelenlétük.

A javuló időjárás egyre több embert vonz az utcára, így törvényszerű, hogy a fiatalok is tovább kint maradnak a szabadban. Egyébként is visszatérő probléma, hogy a Belvárosban hangoskodás zavarja a lakókat, másnap reggelre szeméthegyek borítják az utcákat, a partot. Számos bejelentés érkezett már ezzel kapcsolatban a rendőrségre, a közterület felügyeletre, és az önkormányzathoz is. A városvezetés egyeztetett az előbb említett két szervezettel, külön kérték a fokozott és rendszeres ellenőrzést a Belvárosban.

A péntek este kezdődő és éjszakába nyúló ellenőrzés is sok fiatalt ért az utcán. Őket igazoltatták, többüknél a ruházatot is átvizsgálták, kikérdezték őket miért tartózkodnak éjszaka a nyílt utcán, illetve az alkohol fogyasztókat is felelősségre vonták. A szemmel láthatóan középiskolás korú gyerekek többnyire megszeppenve fogadták a rendőrök megjelenését, voltak azonban olyanok is, akik kikérték maguknak a rendőri érdeklődést. Ám a jogszabályok és a felelősség vállalásának ismertetése után valahogy mindig elcsitultak a legnagyobb hangadók is… A civil- és egyenruhás rendőrök ha kellett elmagyarázták, bizony tilos közterületen alkoholt fogyasztani, akkor is, ha elmúltunk 18 évesek. Egy italos üveget összetörő társaság pedig megismerkedhetett azzal a ténnyel is, hogy bizony szabálysértést követettek el, s figyelmeztetésben részesülnek.

Nem ez volt az első és az utolsó ilyen akció Győrben, folyamatosan számítani kell a fokozott rendőri jelenlétre. Kevesebb, mint 150 nap van az EYOF-ig, amely számos vendéget vonz majd a városba. Ez még egy apropó ahhoz, hogy mindenki megszokja: jogkövető és felelős állampolgárként kell viselkedni, életkortól függetlenül. S nem csak akkor, ha rendőr látnak az utcákon…

A témával bővebben a Győr+ Média Híradója hétfő este foglalkozik, illetve a Győr+ Hetilap is kitér a részletekre!

HAK
Fotók:HAK/rendőrség