Győr+
2017.02.27. 08:54

Kora tavaszi időnek örülhetünk a héten

Hétfő estig időjárási front nem éri el térségünket, de délies áramlással melegebb levegő érkezik fölénk. Ennek az időjárási helyzetnek három következménye biztosan lesz: melegedés, élénk szél, és sok fátyolfelhő.

Hétfőn változóan, erősen felhős időre készülhetünk, de csak néhol alakulhat ki jelentéktelen eső, egy-egy gyenge zápor az esti óráktól. Főként a Dunántúlon élénkülhet, erősödhet meg a délies szél. Délután 10 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden nap első felében napos, gyengén felhős időre számíthatunk, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Esőzés csak késő estétől kezdődik ÉNy felől. 14, 17 fok körüli értékeket mérhetünk délután. A DNy-i szél több helyen viharossá fokozódik.

Szerda hajnalban és reggel még többfelé lehet eső, zápor; majd napközben fokozatosan csökken a felhőzet, délután már kisüt a nap. Mérséklődik az eleinte még erős ÉNy-i szél. 10 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Az ÉNy-i szél megélénkülhet. 13 fok körül várható a maximum-érték.

Pénteken inkább csak fátyolfelhők szűrik a kora tavaszi napsütést, eső nem fordul elő. A szél délire fordul és néhol megélénkül. Reggel 0, délután +11 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Hétvégén gyengén felhős, napos idő idő valószínű eső nélkül. Érdemes szabadtéri programmal tölteni a szép napot. Az élénk déli széllel ismét melegebb levegő érkezik a térségünkbe: 15 fok köré erősödhet a felmelegedés.

Fotó: WhoWhatWear

met.hu/idokep.hu