Győr+
2017.02.28. 12:27

Az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar Győrben

Az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái mutatták be vasárnap este a "Fergeteges - A királylány, a gróf és a cigánylány” című estjüket.

 

Román Sándor tánctársulata, az ExperiDance Production és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái különleges produkciójában az 1800-as évek második felének elfeledett világa elevenedett meg a színpadon.

Miközben a negyven cigány muzsikus hangszeréből olyan klasszikus dallamok keltek életre, mint Liszt rapszódiái, a Monti csárdása és a Pacsirta, a táncosok egy álomszerű mulatságba repítették a közönséget.

A beteljesületlen szerelmi vágyaktól izzó fergeteges bál éjszakájának meseszerű történéseit Sissi és Andrássy gróf legendája ihlette. A történet hősei is egy gyönyörű királyné, egy daliás gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolták a be nem teljesülő szenvedély felfokozott, gyötrelmes majd belenyugvó pillanatait.

Román Sándor koreográfiája új életet adott az oly jól ismert dallamoknak, anézők pedig egy két órás álombéli utazás részesei lehettek.

 

Fotó. O. Jakócs Péter