Győr+
2017.02.28. 15:48

Keress egy jó kollégiumot!

Az egyetemek, középiskolák mellett való bentlakás nem könnyíti meg a diákok életét. Sok buktatója lehet, de az egyik legmeghatározóbb időszak is. Szabad leszel, de természetesen ennek két oldala van, azt tehetsz, ami csak a morális lajstromod elbír, de egyedül intézed el minden kötelezettségedet is. Azok hiányában pedig természetesen a következményt is te vállalod. Igen, felnőtt válik a kisdeákból egy kollégiumban.

Győr kifejezetten egyetemi város, a diákélet pezseg, a kollégiumok szaporodnak, hiszen a diákok száma is folyamatosan nő. Ahogy az megszokott már, jelentkezni kell, méghozzá időben. Majd van kritériumlista, akár a tanulmányi eredményekkel indítva és a szociális helyzet figyelembevételével, végül pedig egy várólista. Mindig nagyobb a túljelentkezés, de valljuk meg, olcsó.Kompromisszum és alku, ez a két túlélési szabály olykor, hiszen nem mindig a buli, lazulás, közös evés-ivás áll a központban. Az igazi finomságok, mint a vizsgaidőszak, szerelmi válság, a szobatárs kibírhatatlansága adják az igazi eszenciáját.

De! Azért lehet válogatni és szükséges is, mert van rá lehetőségünk!Temérdek kollégiumi rendszer működik, azonban ha egyedül kerülsz be ebbe a körforgásba és éveken keresztül itt éled életed kétharmadát, fontos, hogy ne csak túléld az ittlétet, hanem jól is érezd magad. Minderről a kollégiumi nevelők és vezetői gondoskodnak, pontosabban kötelességük, hogy ne csupán megtűrjék az épület lakóit, hanem családérzetet, közösségérzetet biztosítsanak ottlétünk alatt.Győrben ez lehetséges! Az oktatásban, fejlődésben segítik diákjaikat és a lehetőségeket sem hallgatják el előlük. Rendezvényekkel, hívják fel a figyelmet, értesítik az érintetteket és a szabadidejükre is programajánlatokat kapnak.Február utolsó napján sem tétlenkednek, hiszen a vizsgaidőszak végeztével az új szemeszterhez némi inspiráció szükséges. Szórakozva, egészségesen együtt, valahogy így hangozhat a mottó, amit az e heti programajánlat kínál a Széchenyi István Egyetem kollégistáinak.

 

Szeretnél egy jót szórakozni?

Szeretsz kidobósozni?

Kellene még pár tesi alkalom?

Ha igen, szeretettel várnak a Kollégiumi Bizottság által szervezett KoliKidobósra, ahová nyolc fős csapatok jelentkezését várják. Regisztrálni az alábbi linken tudtok:

A résztvevő csapatokat fröccsel és zsíros kenyérrel várják!

Nyeremények:

– I. helyezett csapat: 5 tesi alkalom + kedvezményes SZEN bérlet

– Minden induló 3 tesi alkalmat kap

– Valamint mindenki, aki részt vesz a KoliKidobóson a szerdai Farsangi buliba ingyenesen mehet be 😉

Kellő isnpirációval, egy-két kulcsszóval máris hangolható egy közösség, mi több a fekete bárányként emlegetett tesi órák száma is megnő

 

Szarka Zsófia
Kép:facebook/kolikidobos