Győr+
2017.03.01. 13:59

Ismét összeírják a győri kutyákat, figyelje a tájékoztatást!

Utoljára 2013 őszén tartottak városunkban teljes körű ebösszeírást, amikor valamennyi gazdinak regisztráltatnia kellett kutyáját. A jogszabályoknak megfelelően 2017 tavaszán ismét ebösszeírás lesz Győrben.

Utoljára 2013 őszén tartottak városunkban teljes körű ebösszeírást, amikor valamennyi gazdinak regisztráltatnia kellett kutyáját. A jogszabályoknak megfelelően 2017 tavaszán ismét ebösszeírást végeznek Győrben…

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerinti illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente ebösszeírást végez.

A gazdák által szolgáltatott adatokról az önkormányzat helyi elektronikus nyilvántartást vezet, ehhez pedig az eb tulajdonosának, illetve tartójának kötelessége a törvényben előírt adatokat szolgáltatni. Aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, az kutyánként 30 ezer forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Az ebösszeírási időszakról és az adatszolgáltatás teljesítési módokról az önkormányzat a későbbiekben részletesen tájékoztatja a lakosságot.

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter (illusztráció)