Győr+
2017.03.01. 16:42

Újra divatban a filmklub!

„Na, drágaságaim! Ez nem mozi, hanem filmklub” – mondta Réz András az „újak kedvéért” a Müpamozi február 27-ei estjén, ahol a törzsközönség körében Andrzej Wajda Minden eladó című filmjét néztük és vitattuk meg.

Nagy örömmel és lankadatlan lelkesedéssel folytatjuk tehát filmklubos kalandozásunkat és továbbra is azt ajánljuk: mindenki járjon filmklubba! Mert érdemes.

 

Hogy miért éri meg a művészmozis filmvetítés vagy a multiplex mellett filmklubokba is ellátogatni? Réz András frappáns válaszát idézzük: amellett, hogy jó buli, „üzletileg is kifizetődő, hiszen egy áráért annyi filmet kaptok, ahányan meg mertek szólalni a vetítést követő beszélgetésen”. Az egyes filmklubok közönsége pedig (jó esetben) valóban olyan – külső szemlélőként nézve rendkívül összeszokott, már-már baráti – közösség, amelynek legtöbb tagja kész arra, hogy megossza a véleményét, megfogalmazza, neki mit adott a látott film. Nos, a Müpa előadótermébe épp ilyen nézők zsúfolódtak össze, így Andrzej Wajda filmjét olyan apró darabokra szedtük, amilyenekre csak lehetett. Egy filmklubbon mindenki más filmet fog látni” – avagy „ha valaki bele akar szeretni a filmnézés e formájába, bátran válassza a Müpamozit”

 

kultura.hu