Győr+
2017.03.05. 21:24

Irány a víz

Az elmúlt hétvégén véget ért az evezősök számára fontos ergométeres felkészülési időszak. Ezeket a heteket a sportolók egy fele szereti, a másik fele viszont alig várja, hogy véget érjen és újra a vízre szálljon. Az győri ergo OB-n a Győri Atlétikai Club Evezős szakosztályának vezetőedzőjét kérdeztük arról, mi vár rájuk 2017-ben.

„Túl vagyunk az utolsó nagy erőpróbán a győri OB-n. Ezt követően tudunk messzebb menő következtetéseket levonni arra vonatkozóan ki hol tart a felkészülésben. Összességében azért az elmondhatom, hogy sokat fejlődtek a versenyzőink, az elmúlt hónapokban sokan egyéni csúcsokat döntöttek, erősödtek a saját távjaikon. Ez azért is fontos, mert jelenleg legalább 15-16 olyan evezős van Győrben, aki válogatottságért küzd idén. Március 25-én, Szolnokon indul számunkra a versenyszezon. Aztán április közepén lesz az első válogató, május első hétvégéjén a második.”

 

Szigeti Roland és Forrai Dávid nem bírta sokáig már február első napjaiban vízre szálltak.

 

A felnőttek között Szigeti Roland, Forrai Dávid és Papp Gergő. Az U23-asoknál Gagyi Barbara, Bedő Gergő, Ocsenász Gergő, Sőnfeld Álmos, Szabó Bence, Priváczki Ákos azok, aki napi szinten küzdenek azért, hogy a válogatottba kerülhessenek. Ha pedig az utánpótlást nézzük 10-12 versenyző van, akik küzdenek az Olimpiai Reménységek Versenyéért, a Jeunesse kupáért, Európa és világbajnokságért.

 

A vezetőedző elmondta fontos volt, hogy Győrbe érkezésekor már egy nagyon jól működő szakmai munkára építhetett

 

„Szerencsére maga az egyesület is nagy változásokon és fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Minden jó irányba halad. Korábban is igyekeztek megteremteni mindent az evezősöknek, de az utóbbi években anyagilag is biztonságba kerültünk. A szakmai munka pedig már előttem is jól működött Győrben, jó volt így idekerülni. Kiss László ’Fater’ kiváló munkát végzett. Mi ezt folytattuk, hogy jó úton vagyunk, azt az is bizonyítja, hogy tavaly Szigeti Roland épphogy lemaradt az olimpiáról. Vele egyébként most egyértelműen Tokió a cél, ezért dolgozunk keményen.”

 

 

Fotó: GYAC evezős szakosztály facebook