Győr+
2017.03.06. 14:16

Pezsgő és virág a győri koncerten

Meglepetéssel és ünnepi köszöntővel zárult a március 3-i Győri Filharmonikus Zenekar Sándor János bérletének kiemelt programja, a Bel Canto.

A Győri Filharmonikus Zenekar Miklósa Erika, Ramón Vargas és Celeng Mária után egy újabb világsztár operaénekessel adott közös koncertet múlt pénteken. A világhírű Eva Mei, napjaink egyik legkiválóbb ünnepelt szopránja a nemzetközi operaélet legfontosabb színpadjain kápráztatta el már közönségét, és ez most Győrött is folytatódott. Érdekessége volt az előadásnak, hogy a karmesteri pulpitusról, férje Gerard Korsten dirigálta az estet. A világhírű művész házaspárt hamar a szívébe zárta a győri közönség.

A jó hangulatot csak fokozta, amikor a koncert végén, a harmadik ráadás előtt a színpadon megjelent a zenekar művészeti vezetője, Berkes Kálmán pezsgővel és virágcsokorral a kezében, és arra kérte a lelkes jelenlévőket, hogy amikor felhangzik a jól ismert „Happy Birthday” zenekari változata, énekeljék azt kórusban, hogy így köszöntsék a születésnapos operadívát. A gesztust óriási ováció követte, Eva Mei boldogan és mosolyogva fogadta a győri ünnepi köszöntést.

 

Győri Filharmonikus Zenekar facebook/youtube

 

Farkas Mónika