Győr+
2017.03.07. 13:08

Három nívódíjjal gazdagodtak a győri zenészek

Kimagasló győri siker született a XIV. Debreceni Országos Dohnányi Ernő Kamarazenei Találkozón és Versenyen, amelyen a 6 magyarországi zeneművészeti képzést folytató egyetemi kar legjobbjai vesznek részt és mutatják be felkészültségüket.

 

A Kodály Zoltán Duó (Kovács Adél-hegedű, Lakatos Sára-cselló), Maurice Ravel a-moll triója (Boda Nóra-hegedű, Gál Kinga-cselló, János Norbert-zongora) és a Dimitrij Sosztakovics c-moll triója (Csikár Enikő-hegedű, Horváth Benjamin-cselló és Forrai-Karaz Júlia-zongora) nívódíjat kapott. Mindhárom nyertes produkció felkészítő tanára dr. Choi Insu zongoraművész, egyetemi docens volt.

Maurice Ravel a-moll triója (Boda Nóra-hegedű, Gál Kinga-cselló, János Norbert-zongora)

11 hallgatóval ismét a Széchenyi Egyetem csapata volt a legnagyobb létszámú. A zsűri a díjátadón külön méltatta a győri Művészeti Karon a képzés részeként végzett, sikeres versenyeredményekkel is jelzett kamarazene-oktatás értékeit.

Dimitrij Sosztakovics c-moll triója (Csikár Enikő-hegedű, Horváth Benjamin-cselló és Forrai-Karaz Júlia-zongora)

– A felkészülés, a tanulmányok során hallgatóinkat az Universitas-Győr Alapítvány és az Egyetemi Zenei Alapítvány sokrétűen támogatja és motiválja, s ez minden évben valamennyi kamarazenekari, zenekari produkciónkon is érezhető. A hallgatók nevezési díját hagyományosan – egyedüliként a többi intézmény között – az Egyetem fizette, s számíthattunk a Győri Filharmonikus Zenekar támogatására is – mondta el dr. Ruppert István professzor, a Művészeti Kar dékánja. A népes küldöttség a Győri Filharmonikus Zenekar támogatásával a zenekar buszával utazhatott.

Fotó: Szécheniy István Egyetem (Kodály Zoltán Duója: Kovács Adél-hegedű, Lakatos Sára-cselló, és felkészítő tanáruk, dr. Choi Insu zongoraművész, egyetemi docens)