Győr+
2017.03.12. 12:52

Zajlik az élet a birkózók világban

Az elmúlt hétvégén két megmérettetésen vettek részt a Győri Atlétikai Club fiatal birkózói. A különítmény egyik fele soltvadkerti, a másik pedig södingi szőnyegeken bizonyított.

Soltvadkerten rendezték meg a kötöttfogású III. korcsoport (2004-2005) Diákolimpia országos döntőjét, ahol a GYAC-os birkózók közül Gyurasits Máté (35kg) négy kiváló győzelem és egy vitatható vereség után, az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Mellette Reznyák Máté (42kg) és Mayer Ádám (85kg) egyaránt az ötödik helyen zárták a bajnokságot.

 

Az ausztriai érmesek

Az ausztriai Söding adott otthont a Nemzetközi Szabadfogású Utánpótlás versenynek. A megmérettetésen négy nemzet (Ausztria, Magyarország, Montenegró, Szerbia, Horvátország) klubcsapati, mérték össze erejüket. A győriektől Kocsis Boglárka (42kg) harcos, látványos küzdelmek során nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Tichi Attila (46kg) második, míg Almási Márton (35kg) a harmadik helyet szerezte meg a viadalon. A csapatversenyben a GYAC mini különítménye a hatodik helyet szerezte.