Győr+
2017.03.14. 14:54

Elhivatottság a belépő a Győri Szakácsklubba

Évtizedek óta három mesterszakács nagyot álmodott és úgy döntött létrehozza a Szakácsok Klubját Győrben. Sátor László, Suga Péter, Edvi László az ifjú szakácsok segítéséért, oktatásáért, a város gasztronómiai hírnevének öregbítésért alapította meg 1999-ben.

 

 

Azóta tizenhat mesterszakács ül egy asztalnál és versenyek, rendezvények sokasága áll már mögöttük. Gulyás Károly a Klub elnöke elmesélte, nem csupán szakmai közösség ez, hanem barátság, azonban, ha Suga Péter,felszólal, még mindig elcsendesedik a terem.

” Tiszteljük egymás munkásságát és támogatjuk is, együtt fejlődünk, együtt alkotunk. Kizárólag a térség legjobb termelőinek termékeivel dolgozunk, mivel a jó alapanyag a kulcsa midnennek. A jövő heti II. Győri Vendéglátós Bál menüsorával készülünk most, amit gondosan válogattunk össze és főztük le többször.” Minden apró részlet fontos, azonban mindenkinek van kedvenc területe. „Én a desszertek szerelmese vagyok, mint egy ékszerdoboz, izgalmas, színes küllem, ami igazi kincset rejt belül.”

A mesterszakács nem csak a Petz Aladár kórház konyhafőnöke, de a büfé menüsora is neki köszönhető: pozsonyi kifli, flódni és a zsemle, az az igazi. Ahogy ő fogalmazott: „meg akarjuk szépíteni az idejárók, dolgozók és az itt ebédelő gyerekek napját, így építjük mi Győr városát.”

 

Szarka Zsófia

Kép: szakacsklub.blog.hu