Villámközgyűlést tartottak Győrben

Győr+
2019.01.25. 10:22

Rekord gyorsan ért véget a péntek délelőttre összehívott rendkívüli közgyűlés: a győri önkormányzati képviselők többsége nem szavazta meg a napirendi pontot.

Mindössze egyetlen napirendi ponttal tartottak közgyűlést a Városházán. Az előterjesztők dr. Neupor Zsolt (DK), Fodor Roland (Jobbik), Glázer Tímea (DK), Juhász István (MSZP-Együtt), Pollreisz Balázs (MSZP-Együtt) és Varga Márk (MSZP-Együtt) önkormányzati képviselők voltak.

Mint ismeretes, a Munka törvénykönyvének módosítását tavaly decemberben szavazta meg az országgyűlés. Az előterjesztő győri önkormányzati képviselők azt javasolták, hogy az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaságainak vezető tisztségviselőit a közgyűlés utasítsa, hogy a rendkívüli munkaidőre vonatkozó szabályok alkalmazása során a naptári évenként 250 óra, kollektív szerződés esetén az évi 300 óra rendkívüli munkaidőt ne lépjék túl „önként vállalt túlmunka” megnevezéssel sem, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeretet ne alkalmazzanak.

A teljes javaslat itt olvasható.

A napirendi pontot a jelenlévő képviselők 5 igen, 16 nem és 0 tartózkodással nem fogadták el, így a rendkívüli közgyűlés hozzászólás nélkül, gyorsan véget ért.

Fotó: Marcali Gábor