Győr+
2017.03.23. 12:21

Óvjuk vizeinket!

„A víz a legfőbb éltetőnk, ezért nem elég évente megünnepelni, folyamatosan óvnunk kell azt.”

– fogalmazott dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár a Víz Világnapja alkalmából Győrben rendezett országos ünnepségen. Hozzátette, a Föld édesvíz készlete korántsem kimeríthetetlen, több mint egymilliárd ember számára már most a vízhiány a legnagyobb probléma. Mindezt tetézi a vízszennyezés, ami ellen tenni közös felelősségünk.

 

 

Radnóti Ákos alpolgármester hangsúlyozta, Győr – a folyók városa – szerencsés helyzetben van, hiszen ásványvíz minőségű ivóvízben bővelkedik. A partrendezés után hangulatos sétautak létesültek a folyópartokon, amit a vízszint emelése tehet teljessé. Az alpolgármester kiemelte, a szerencsés helyzet ellenére a mi felelősségünk is a vízzel való takarékoskodás, amit fiatal korban kell elsajátítani. A világnaphoz tartozó programok, vetélkedők, ismeretterjesztő előadások is ezt a célt szolgálják.

 

 

A városháza dísztermében megtartott ünnepségen adták át a világnap alkalmából meghirdetett országos internetes vetélkedő és alkotópályázatok díjait. A pályázatok az idei jelmondathoz, a „Szennyvizek? Tiszta vizet!” témát járták körül. A nap folyamán – a hagyományokhoz hűen – számos ismeretterjesztő programot tartottak a városban, s megkoszorúzták a révfalui árvízi emlékművet is.


Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter