Győr+
2017.03.23. 14:30

Népmesével a gyerekek fejlődéséért

A projekt célja, hogy a kulturális intézmények minden megyében gondolkodjanak el azon, miként tud hozzájárulni a népmese a gyerekek személyiségének, képzelőerejének fejlődéséhez.

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben.

„Ez olyan konstrukció, amely mindannyiunk szívéhez közel áll. Akik gyermekeik, unokáik révén közel kerültek a népmeséhez, azok tudják, hogy milyen fontosak a mesék a kompetenciafejlesztésben” – kezdte a sajtótájékoztatót Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Azt szeretnénk elérni, hogy minden magyar gyermek találkozzon a magyar népmesékkel. Ezt a feladatot a kormány a kulturális intézmények közreműködésével hajtja végre. A fejlesztések kiterjednek a klubfoglalkozásokra, a művészeti alkotócsoportok működtetésére, az élőszavas mesemondásra, a kompetenciafejlesztő táborok szervezésére, a népmesemondó versenyekre, a meseírásra, a meseillusztrációval kapcsolatos versenyekre és programokra ” – fűzte hozzá Schanda Tamás.

 

kultura.hu