Győr+
2017.03.28. 07:40

A Vaskakasba is ellátogat a jövő évadban Misi Mókus

A Misi Mókus kalandjai című meseregényből készült zenés bábjátékot mutat be pénteken a Griff Bábszínház Zalaegerszegen. Az előadás a győri Vaskakas Bábszínház és a Griff Bábszínház koprodukciója, a bábjátékot a következő évadban Győrben is színpadra állítják győri színészekkel.

 

A Misi Mókus kalandjai című meseregényből készült zenés bábjátékot mutat be pénteken a Griff Bábszínház Zalaegerszegen.

Mint Markó Róbert rendező a bábszínház hétfői sajtótájékoztatóján kiemelte, Tersánszky Józsi Jenő meséjének történetével és szereplőivel jól tud azonosulni az óvodás, kisiskolás korosztály.

A képzeletbeli Vörösmókusországban játszódó történet olyan viselkedésmintát tár a gyermekek elé, amely azt mutatja be, hogy a barátok krízishelyzetben is kiállnak egymásért. A két barát – Misi mókus és Bumba, a cirkuszi majom – helyzetét nehezíti, hogy külső tulajdonságaikban is eltérnek a többiektől, ezért kiközösítik őket, a mesebeli társadalom peremére kerülnek – hangsúlyozta a rendező, hozzáfűzve, hogy az egész előadást humor szövi át, ami megjelenik a karakterekben, a helyzetekben, a szövegben is.

Az előadás a győri Vaskakas Bábszínház és a Griff Bábszínház koprodukciója, a bábjátékot a következő évadban Győrben is színpadra állítják győri színészekkel.

Fotó: Pezzetta Umberto, zaol.hu, Griff Bábszínház

MTI