Győr+
2017.03.29. 16:16

Hétvégén gasztrománia a Balatonnál

Április első hétvégéjén az Északi part már beindítja programsorozatát. Expo, streetfood, gastroshow, borkóstoló, csupán válogatni kell.

Magyarország tengere lassan már a téli időszakban is pont olyan izgalmas és érdekes programmá válhat egy hétvégén, mint akár a gumicsónakos júliusban. Mi több, sokan a tömeget kikerülve, választják tavasszal is a szép tópartot, ahol a nyugalom és családi légkör mellett meglepően magas gasztronómiával találkozhatunk.

 

Az északi parton fekvő Tapolca, Badacsony, Kisapáti kinyitotta kapuit és péntek- szombat- vasárnap már várja szerelmeseit. A Tapolca Expo-n 60 kiállító, helyi termelőkből állítja fel standjait a rendezvényen, ahol, igaz kis mennyiségben, de a legfinomabb sajtjaikat, sonkáikat, kalácsaikat, hozzák el, amit otthon készítettek. A szuvenírre vágyók sem maradnak üres kézzel, kézműves szappanok, bőrdíszművek, kerámiák közül válogathatnak. Mindez folyamatos programokkal fűszerezve, elektromos autók, zenekarok és gasztro show. A belépő csupán szimbolikus, így csak az útiköltségért és a finomságokért kell fizetni.

 

A borok fővárosa, Badacsony sem tétlenkedik, hiszen a pincészetek mellett, a Pláne Badacsony Borterasz a környék híres és különleges borait begyűjtve állnak nyitva egész évben, hogy a kóstolni vágyók tudják, mi az, amit haza kell vinni a gyűjteménybe.

Március 31.: Vertikális olaszrizling kóstoló a Sabar- dűlő Borháztól

Mindehhez a gasztro élményt április 1-én most Kisapátiban találjuk meg, ahol Kézműves Búzalelke Streetfood fesztivált szervez Kovács Bea, az igazi kenyér titkának birtoklója. A rendezvény már ősszel is nagy sikert aratott, ami a pékség mellett közvetlenül található . Szakács, borász, lelkes egyaránt főz, hazai alapanyagokból és féltett receptekből.

Morcosember mentes, családi hangulatú, igazi ízű, illatú, fás, virágos, tőkés övezet- ez most is a riviéra, gyertek!