Győr+
2017.04.05. 18:48

Nem leszek a játékszered!

Nem leszek a játékszered – énekelte Kovács Kati szerdán délután Győrben, a Vaskakas Művészeti Központ színpadán teltházas közönség előtt.

Kovács Kati az az énekes, aki közel ötven éve a magyar zene utazó „nagykövete”. Világszerte vitte a magyarok jó hírnevét, koncerteket ad mindenfelé az országban, kicsi falvakban éppen úgy, mint nagy városokban, évente sok-sok ezer embernek, dalait hallgatva pedig egy varázslatos világba repít minket.

 

Kovács Kati koncertjét Győr önkormányzata, az Idősügyi Tanács szervezte a nyugdíjasoknak. Borkai Zsolt polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke az est kezdetén köszöntötte a megjelent szépkorúakat. Elmondta, nagy kedvence Kovács Kati, és nem csak csodálatos hangja és a slágerei miatt, hanem azért is szimpatikus számára, mert a mai napig aktívan sportol, teniszezik, példát mutatva ezzel az időseknek.

Kovács Kati a tőle megszokott közvetlenséggel, humorral perdült a színpadra és ”Szevasztok negyvenesek!” felkiáltással üdvözölte a nézőket, melyet kitörő nevetéssel, tapssal jutalmazott a közönség és máris felcsendült a Nem leszek a játékszered című dal.

Az este folyamán számos népszerű Kovács Kati slágert hallhatott a közönség, többek között az Úgy szeretném meghálálni, vagy a Régi ház körül, című dalt, melyet együtt énekeltek az előadóval. A több mint egy órás előadás végén Borkai Zsolt polgármester a város ezüst emlékérmét adta át a művésznőnek az évtizedeken át tartó színvonalas szórakoztatás elismeréséül.

Radnóti Ákos alpolgármester, az Idősügyi Tanács alelnöke portálunknak elmondta: hagyományteremtő szándékkal tavaly rendeztek először nagyszabású koncertet ajándékként a nyugdíjasoknak, akkor Aradszky László szerzett felejthetetlen perceket az időseknek, ezúttal pedig Kovács Kati koncertje bűvölte el a győri szépkorúakat.

Bári Olga, az Arrabona Nyugdíjas Egyesület elnöke a koncert végén lelkesen mesélte, a győri idősek számára fantasztikus élmény volt az előadás, hiszen Kovács Kati az ifjúságukat, az emlékeiket idézte meg jelenlétével, slágereivel.

A Kovács Katival készített interjút a jövő heti Győr Plusz hetilapban olvashatják.

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor