Győr+
2017.04.14. 16:00

Nappal jogász, éjjel designer

Egy hiánypótló ötlet és máris hódítanak Széll Réka dizájn termékei, a Plastr táskák.

Réka csinos, fiatal jogász hölgy, ha csak teheti, bicajjal közlekedik a városban. Szeret trendi lenni, a ruháihoz választja a cipőit és a táskáit. Itt kezdődtek a gondok, hiszen a kerékpár és a menő válltáskák nem férnek meg együtt. Réka gondolt egyet és kikísérletezte azt a hátitáskát, amely kényelmes a bicajon, csinos, divatos, nem túl nagy és nem túl nehéz.

Az egyszerűségre, de mégis az egyediségre törekszik

A lány azt mondja, egy évvel ezelőtt szerzett varrógépet, melyen varrni az internetről tanult meg. Az első saját tervezésű és készítésű táskáját egy barátnője születésnapjára ajándékozta, amely akkora sikert aratott, hogy azóta folyamatosan kapja a megrendeléseket. Fontos, hogy táskái tartós anyagból készüljenek, moshatóak legyenek, hiszen a nők nem kímélik őket. Ezért erős vásznat, zsákvásznat vagy műbőrt használ alapnak, de folyamatosan kísérletezik az anyagválasztással. A legextrémebb textúra, amelyet kipróbált, a fűtőtest mögé való tükörfólia volt. A tervezésnél alapvetően az egyszerűségre, de mégis az egyediségre törekszik úgy, hogy ne legyen hivalkodó, de tűnjön ki a tömegből.

 

Széll Réka imádja a táskákat

Réka napközben jogászként dolgozik, éjszakánként tervezget, majd kattog a varrógép, még néhány simítás és elkészül egy újabb remekmű. A lány saját brandet épít, tudatosan készül erre az útra. Egyedi táskáiról első látásra meg lehet mondani, hogy ez „Plastr” táska. Mivel egyelőre csak ismerősei kapnak a táskáiból, így igazán személyre szabott darabok születnek a keze között, melyeknek nevet is ad. Így van már Kitty bag, amely egy Kitty nevű lánynak készült fekete lakkból cicafülekkel, a Candy bag-ról a háromszögforma köszön vissza, a Gigi bag egy piros rojtos táska, mely egy francia külsejű lányé lett – sorolja a tervező.

Egyedi táskáiról első látásra meg lehet mondani, hogy ez „Plastr” táska

Széll Réka elárulta, imádja a táskákat, gyűjti őket, a turkálós filléresektől a méregdrága dizájn táskákig minden megtalálható a kollekciójában, ihletet ezekből is merít. A tervező szerencsésnek tartja, hogy Győrben egyre több helyen találkozni igazi dizájn tárgyakkal, ruhákkal, ékszerekkel, dísztárgyakkal, így valószínűleg előbb-utóbb az ő táskái is feltűnnek az ilyen üzletek polcain.

Széll Réka szervezi a Plastr Design Workshopot a Rómer Házban, ahol alkalmanként a térségünk egy-egy tehetséges dizájnerével, tervezőjével ismerkedhetnek meg az érdekelődők, és készíthetnek el közösen egy kiegészítőt.

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor