Győr+
2017.04.15. 09:33

Egyre népszerűbben az amatőr tenisz versenyek

Sokadik alkalommal szervez a Győri Atlétikai Club tenisz szakosztálya egyéni és páros viadalokat a város amatőr teniszezőinek. Igény ugyanis van rá bőven, hiszen egy-egy ilyen torna alkalmával 60-65 teniszező méri össze tudását az egyéni és a páros versenyek alatt.

„Valóban egyre népszerűbb a tenisz Győrben – mesélte Soós Szabolcs a GYAC tenisz szakosztályának vezetője. Igazából ez szépen fokozatosan növekedett azóta, amikor elkészültek a pályák a Kálóczy téren. Ma pedig már ott tartunk, hogy küzdenek a sportolni vágyók az egy-egy szabad pályáért az esti órákban, bár azzal sem mondok valótlant, hogy gyakorlatilag kihalási alapon öröklődnek a szabad pályák. Ha elkészülnek az Olimpiai Sportparkban az új teniszpályák picit majd javul a helyzet, de szinte biztosra mondhatom, hogy így se lesz sok üresjárat.”

 

Havi rendszerességgel rendeznek már amatőr versenyeket a városban, megosztva. Az egyik hónapban ugyanis a Kálóczy térre, a következőben pedig a Marcal Teniszcentrumba invitálják a tenisz szerelmeseit.

 

„Tényleg népszerűek ezek a tornák, hiszen egy-egy alkalommal a párosok versenyére olyan 30-40, az egyéniekre pedig 20-25 ember jelentkezik. Ez amatőr szinten nagyon jó, sőt országos szinten is kiemelkedő. Ráadásul már a város is mellé állt ezeknek az amatőr viadaloknak, az ajándékok, díjazások finanszírozásában is mindig segítenek.”