Győr+
2017.04.20. 06:16

Riasztást adtak ki a viharos szél miatt, holnap visszatér a tavasz

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Péntekre visszatér a tavasz - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján.

 

A reggeli figyelmeztetést a déltől riasztás váltotta fel.

Borult lesz az ég. Sokfelé várható további csapadék – eső, havas eső, hó egyaránt várható, főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében számíthatunk havazásra.

Délután már egyre kevesebb lesz a csapadék, és estére a legtöbb helyen meg is szűnik. Átmenetileg síkterületen is megmaradhat a hó, amely napközben elolvad. Az északi szél a Dunántúlon, az északkeleti szél az ország északkeleti harmadán viharossá fokozódik, a Nyugat-Dunántúlon a legerősebb széllökések sebessége elérheti a 90 km/h-t. A Bakonyban hófúvásra is számíthatunk. A hőmérséklet délután 3 és 9 fok között valószínű, késő estére 1 és 4 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken többfelé megerősödik a szél, de gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok körül alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között valószínű.

Szombaton kevés napsütés lehet. A déli óráktól szórványosan valószínű záporeső. Főként az északi országrészben erős, helyenként viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között, napközben 12-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a napos idő mellett elszórtan valószínű záporeső. Nagy területen erős, néhol viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 10-15 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Metro

Országos Meteorológiai Szolgálat