Győr+
2017.04.20. 13:54

A hegesztett járműszerkezetek piacán jelenik meg a Rába

Hegesztett járműszerkezetek sorozatgyártására kapott megbízást a Rába Járműipari Holding a katonai járműveket gyártó Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) bécsi leányvállalatától - közölte a győri székhelyű társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

 

Az idei évre szóló megrendelés értéke több mint 2,5 millió euró (mintegy 783 millió forint), a 2020-ig tartó szerződés értelmében pedig négy év alatt a megrendelések összege elérheti a tízmillió eurót (3,13 milliárd forint). Az RMMV a termékfejlesztések során is számít a Rábára – tették hozzá a közleményben.

A Rába Jármű Kft. a mostani szerződéssel növeli piaci részesedését az európai fémszerkezeti piacon.

A Rába Járműipari Holding három üzletágát a Rába Futómű Kft., a Rába Jármű Kft. és a Rába Járműalkatrész Kft. képviseli. A Rába-csoport fő exportpiacai az Amerikai Egyesült Államok, a FÁK és az Európai Unió országai.

A katonai járműveket gyártó RMMV-t a Rheinmetall AG és a MAN Nutzfahrzeuge vállalatok alapítottak. A társaság portfóliójával lefedi a nemzetközi fegyveres erők teljes páncélozott és nem páncélozott közlekedési eszközpalettáját, parancsnoki és különleges rendeltetésű járműveit. A vállalatban a Rheinmetall 51százalékban, míg a MAN 49 százalékban érdekelt.

MTI