Győr+
2017.04.21. 10:00

Győri Közgyűlés: Orbán Viktor Győrbe látogat

A győri önkormányzati képviselők előtt többek között a Győri Rendőrkapitányság tavalyi évről készített beszámolója szerepelt és kiderült, jövő héten a városba látogat Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.

10:39

A képviselők gyorsan megszavazták a napirenden lévő pontokat, a közgyűlés véget is ért.

A következő ülést május 26-án tartják.

Borkai Zsolt végül bejelentette: a Modern Városok Programon belül Orbán Viktor miniszterelnök jövő héten, pénteken Győrbe látogat.

10:33

Már a 4. napirendi pontnál tart a képviselőtestület, arról döntöttek: Rákosi-Tóth Rita töltheti be a következő időszakban is a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatói posztját.

10:25

Bárány István (Független) szól hozzá csupán, s azt kérdezi többek között: tarthatóak-e az eredmények?

“Az eredményeink a jövő évben még kedvezőbbek lesznek” – ígérte válaszában Váczi Attila. Elmondta továbbá, kiemelt szerepet kap munkájukban a sebességellenőrzés az utakon.

A közgyűlés elfogadta az előterjesztést.

Borkai Zsolt polgármester megköszönte a rendőrség munkáját.

10:05

Győr közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről Váczi Attila rendőr alezredes, kapitányságvezető tart beszámolót.

Váczi Attila a közterületen még fokozottabban való rendőri jelenlétet hatékonynak értékelte. Számos célt fogalmaztak meg, melyek a lakosság szubjektív veszélyérzetét javítják. “Győr és vonzáskörzete hazánk egyik legfejlettebb régiója, sokaknak biztosít megélhetést, de a térség a bűnelkövetőket is vonzza. Meg kell birkóznunk a vendégmunkásként hosszabb-rövidebb ideig itt tartózkodó bűnelkövetőkkel is” – tette hozzá.

Számos rendezvényt is biztosítottak kollégáik – folytatta. Polgárőr szervezetekkel, és a Közterület-Felügyelet és Mezei Őrszolgálattal is együttműködtek.

A Győr-Szol Zrt-vel folyamatosan működtetik a hulladékkommandót, eredményesen.

A kapitányság helyzete stabil. A bűncselekmények száma csökkent, a nyomozati eredményesség emelkedett. Szervezett bűnözői csoportok a megyében továbbra sem tudtak teret nyerni. Kábítószerterjesztés tekintetében megyénk továbbra is célállomás.

10 százalékos csökkenés történt a közlekedési balesetekben, viszont a halálos balesetek száma nőtt.A legtöbb baleset többek között gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása miatt következett be. Számos baleset-megelőzési program indult, például az iskolákban.

“Kiemelt feladat 2017-ben is, hogy a nyomozati eredményességet növeljük, a bűncselekmények számát csökkentsük. Fontos cél a közterületi jelenlét magas szintű biztosítása, a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása” – tette hozzá.

A teljes beszámolót ITT olvashatják.

Váczi Attila rendőr alezredes, kapitányságvezető

Csizmadia Gábor dandártábornok, megyei főkapitány beszámolójáról egyébként a ma megjelent Győr+ Hetilapban olvashatnak.

10:00

Az ülésen 18 képviselő van jelen, a közgyűlés tehát határozatképes. Hatan hiányoznak, távolmaradását előzetesen dr. Somogyi Tivadar és Fekete Dávid alpolgármesterek jelezték.

A napirendi pontokról ITT részletesen tájékozódhatnak.

 

Z. A.
Fotó: O. Jakócs Péter