Győr+
2017.04.24. 13:17

Mányoki Attila legközelebb a Gibraltári-szorost akarja átúszni

Kimerítő vállalkozását követően Mányoki Attila pihen és erőt gyűjt, hogy újabb felkészülés után október végén - az Ocean's Seven elnevezésű sorozat hatodik állomásaként - a Gibraltári-szorost ússza át.

 

A világhírű magyar hosszútávúszó az után beszélt erről az MTI-nek, hogy a hétvégén sikerrel teljesítette az új-zélandi Cook-szoros jelentette akadályt.

A szervezők hivatalos adata szerint 6 óra 57 perc 49 másodperc alatt jutott túl a légvonalban nagyjából 26 kilométer hosszú tengerszakaszon. Amint azt a zalaegerszegi illetőségű, 43 éves sportember elmondta, úszása utolsó fél órájában kissé tengeri beteg lett, ami korábban soha nem fordult vele elő. A 14 fokos vízben különösen nehéznek bizonyult az első pár száz méter, mert a hullámok nagyon erősen sodorták a sziklák felé.

Elmondása szerint a nehézségekért nagyban kárpótolta egy különleges élmény.

“A napomat nagyon feldobta a rengeteg delfin. A második órától úgy a hatodikig velem tartottak. Annyira közel voltak, hogy sokszor tempózás közben egymáshoz értünk. Fantasztikus volt megélni mindezt.” – fogalmazott.

Mányoki Attila, aki tavaly novemberben Kaliforniában, huszonöt éves pályafutása elismeréseképpen válhatott a Nemzetközi Maratonúszó Hírességek Csarnokának tagjává, nagy sorozata nyitányaként 2013-ban úszta át a La Manche-csatornát.

Fotó: extremlife.hu

MTI