Győr+
2017.04.30. 17:05

Kerékpáros majálist tartottak Győrben

Több száz bringás vett részt a vasárnap délutáni bringás felvonuláson, mellyel a környezetbarát közlekedés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Április 30-án Zöld hajtás néven egy nagyszabású kerékpáros felvonulással kívánták felhívni a szervezők a figyelmet a kerékpáros közlekedés fontosságára és a kerékpáros közlekedésfejlesztés előtérbe helyezésének jelentőségére. A résztvevők kifejezték elkötelezettségüket a környezetbarát közlekedés és városfejlesztés mellett.

 

Vasárnap délután az állatkerttől indulva több száz biciklis – családok, fiatalok, idősek egyaránt – kerekezett a Szent István úton a városháza elé, majd onnan Nádorvárost megkerülve értek vissza Kiskútligetre.

A kétnapos rendezvényen főzőverseny, zenei programok, sportbemutatók, 4,9 km-es akadályfutó verseny és a Nemak által támogatott futballtorna várta, várja az érdeklődőket..

A résztvevők meghallgathatják az Alma Együttessel, a TNT, a Happygang, a Hoppáré és a Crazy Monday együttest, valamint láthatnak egy Rock amp;Roll Show-t. Lehetőség nyílik sétahajózásra az iparcsatornán és a GyőrBike kerékpárokat is kipróbálhatják az érdeklődök. Május 1-jén az Xantus János Állatkert kedvezményes belépési lehetőséget biztosít a kerékpáros felvonulás résztvevőinek.

 

A fenntartható városfejlesztés alapja az energiahatékonyság, a városi levegő minőségének javítása, a városi zöldterületek megóvása és kiterjesztése, a zajszennyezés csökkentése és a fenti szempontok szerinti közlekedésfejlesztés. A győri önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a kerékpárút-hálózat folyamatos fejlesztésével a város közlekedése fenntartható, a város pedig élhető legyen.

A kerékpáros felvonulás a Győri Gyermekmentő Alapítványnak gyűjt egy életmentő műszerre.

 

F.G.

Fotó: Marcali Gábor