Győr+
2017.05.05. 13:59

Közel negyedszáz nagykövetségről érkeztek diplomaták Győrbe

Látogatásuk fő célja az EYOF-ra kialakuló sportinfrastruktúrának, és az abban rejlő további lehetőségek feltérképezése volt.

Albánia, Angola, Bangladesh, Belarusz Köztársaság, Chile, Csehország, Ecuador, Franciaország, Grúzia, Horvátország, Irán, Írország, Koszovó, Kuwait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Marokkó, Pakisztán, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán és Türkmenisztán diplomatái, tehát olyan országok nagykövetei, nagykövet helyettesei, konzuljai, vagy attaséi is érkeztek városunkba pénteken, amelyeknek nincs hazánkban külképviseletük.

 

Az Aréna bemutatása

Az önkormányzat és a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében érkező résztvevőket az Audi gyár megtekintése után Fekete Dávid köszöntötte az Audi Aréna Győr épületében.

 

Több mint húsz országból érkeztek diplomaták

A város bemutatását követően az alpolgármester a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szervezéséről is beszélt. „Hazánk első olimpiai eseményén ötven európai ország fiataljai mérik össze tudásukat, olyan huszonegyedik századi létesítményekben, mint a multifunkcionális csarnok.”

 

A világ egyik legjobb kézicsapatának öltözőjében

A létesítmény paramétereit Simon Csaba a Győr Projekt Kft. ügyvezetője ismertette, és bepillantást engedett a női kézilabda final fourra készülő Győri Audi ETO KC öltözőjébe is. A résztvevők megtekintették a Bajnokok Ligája serleget is, s többen jelezték, hogy a hétvégén szorítanak majd a győri csapatnak.

 

BL-győztes ereklye

Az Audi Aréna Győr bejárása után az Olimpiai Sportpark következik, amely a későbbiekben akár a diplomaták által képviselt országok csapatainak is nyújthat edzőtáborozási helyszínt.


Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor