Győr+
2017.05.06. 12:51

Kemény meccsre számít az ETO KC egyik törzsszurkolója – Döntőben a Győr! – frissítve

A kézilabda szerelmesei már régóta BL-lázban égnek Győrben, s ma végre megindulhat az ETO KC a végső győzelem felé, a montenegrói Buducnost Podgorica csapatával csapnak össze. Rácz Gergő fanatikus szurkolóként egyértelmű, hogy győzelmet vár, akkor is, ha nem könnyűt.

Geri, mert így ismeri mindenki a baráti- és a kézilabdás körökben is, 2005 óta fanatikus szurkolója a győri lányoknak. Minden hazai meccsen kint van, s ha teheti, egyértelmű, hogy idegenbe is követi a zöld-fehéreket. A Final Fourban is ott a helye, a budapesti helyszínen szurkol a csapatnak. Az indulás pillanataiban értük útól, az érthetően meccslázban égő fiatalembert.

– Jó hangulat lesz a mai meccsen, abban biztos vagyok és természetesen győri győzelmet és továbbjutást várok! – kezdte Geri. – A szurkolással remélem még inkább belehajtjuk a lányokat a győzelembe, emiatt nem aggódom. Viszont tény, hogy kemény meccsre kell készülni.


 

– Igazából minden a védekezésen fog múlni, a Buducnostot semmiképp sem szabad leírni, de majd meglátjuk. Szoros meccs lesz, mindenképp, úgyhogy Hajrá ETO, Hajrá Győr! – zárta a törzsszurkoló, aki barátaival megy a meccsre, s naná, hogy szurkolói sálakkal és direkt erre az alkalommal csináltatott pólókkal vértezték fel magukat az összecsapásra.

 

 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a győri önkormányzat szervezésében idén is kivetítő épült a Dunakapu téren, ahol a Final Four mérkőzései közös szurkolással nézhetik meg azok a szurkolók, akik nem tudnak a helyszínen vagy közösségben szeretnének szorítani a lányoknak. Tehát szombaton és vasárnap is mindenkit várnak a Dunakapu téren, hogy együtt szurkoljuk ki a győzelmet a kézilabda Bajnokok Ligája végjátékában!

 

Geri és Rácz Niki a Final Four-on. Mindig együtt szurkolnak az ETO-nak

 

Az első napon, május 6-án a Győri Audi ETO KC az első mérkőzésen lépett pályára a Buducnost Podgorica ellen. Az előző idény BL-ezüstérmese remekül kezdte a találkozót és gyorsan előnybe is kerül. A folytatásban aztán persze a Buducnost is összeszedte magát és nagyon keményen védekezett, ennek egyik következményeként a 14. percben Yvette Broch vérző orral hagyta el a pályát, csapata pedig hét percen keresztül nem tudott betalálni.

 

Rengetegen szurkoltak az ETO győzelméért

Miután visszatért újra betaláltak a győriek, de Bulatovic és Neagu vezérletével tartotta magát az ellenfél. Ez követeőn aztán sikerült ötgólos különbséget kialakítani, bár a szünetre a román játékvezetői páros ítéleteinek is köszönhetően már csak három maradt.

 

Pillanatkép a csarnokból

 

A második félidőt is kiválóan kezdte az ETO, a Buducnostnak kilenc perc kellett, hogy hétméteresből betalált először. A bírói felfogás a szünet után sem változott, Tomorit a harmadik kétperces kiállítása miatt elveszítette csapata. A játék képe és menete sem változott, a győrieket ezúttal senki és semmi nem tudta kizökkenteni, így 26-20-ra győztek az elődöntőben.

 

Az egész mérkőzésen kitartott a győri lendület.

 

A CSM Bucuresti–HC Vardar találkozója 17.45-kor kezdődik. Vasárnap következhet a bronzmérkőzés, majd a döntő az ETO-val.

 

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter, Marcali Gábor, Nagy Péter, Rácz Nikiamp;GergőMTI fotó: Szigetváry Zsolt