Győr+
2017.05.07. 15:36

Napsütéssel indul a hét

A hét elején sok napsütésre készülhetünk, a hét hátralevő része azonban már keddtől csapadékosabbnak ígérkezik, emellett visszaesik néhány fokkal a hőmérsékle ist.

 

Vasárnap éjszaka az ország legnagyobb részén már kevés lesz a felhő. Hétfőn a változóan fátyol- és gomolyfelhős égbolt mellett a Dunántúlon és a középső területeken akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél. A napi csúcsok 19-20 ok körül alakulnak.

Kedden felhős idő várható, többfelé alakulhatnak ki záporok. Erős lesz az északias szél, néhol viharos lökések is kísérhetik. Hűvös időnk lesz: a legmelegebb órákban is csak 11 és 16 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Szerdán szárazabb időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Hajnalban északon gyenge fagy előfordulhat a fagyzugos helyeken, és napközben is hűvös időre készülhetünk, legfeljebb 11-16 fokos maximumokkal.

Csütörtökön a szerdaihoz hasonlóan csak elvétve lehet egy-egy zápor. Erős, élénk lesz a délies szél. Sokfelé mérhetünk azonban már 19-24 fok körüli értékeket. Pénteken is meleg időre számíthatunk, viszont csapadékosabb időre van kilátás. Záporok, zivatarok is kialakulhatnak szerte az országban.

Fotó: Marcali Gábor

Országos Meteorológiai Szolgálat