Győr+
2017.05.08. 02:36

Szép volt lányok! – egész Győr a BL győztes csapatot éltette – galériával!

Az Győri Audi ETO KC vasárnap este harmadszor szerezte meg a kézilabda BL kupát, s a világ legjobb csapata lett. Az „aranyos” lányokat a Dunakapu téren rengeteg szurkoló és a városvezetés várta.

 

Felejthetetlen, éjszakába nyúló ünneplésbe csapott vasárnap este az a szép számú tömeg, akik kivárták, míg a Győri Audi ETO KC csapatbusza begördül a Dunakapu térre. S bár a lányok egy kicsit késtek ahhoz képest, mint amit előre kalkulálni lehetett, a szurkolók addig sem unatkoztak: rigmusokkal, dalokkal éltették az zöld fehéreket.

A győriek most is kitettek magukért!

Szabó Tamás, a csapat nemzetközi és kommunikációs vezetője végül egyesével szólította a színpadra a játékosokat, a sort természetesen kupával a kézben a kapitány, Görbicz Anita zárta. A szakmai stáb is sorra került, így mindenki megkaphatta a neki kijáró tapsot és mosolyokat.

A város nevében Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a világ legjobb női kézilabdázóit, s érthető módon nem fukarkodott a dicsérő szavakkal:

Sokkal jobb érzés most itt állni úgy, hogy az út amelyen elindult a csapat, győzelemmel zárult. Székely Évától származik: Sírni csak a győztesnek szabad!, s ennek a csapatnak most van miért sírnia: fantasztikus eredménnyel zártak és fantasztikus heteket, hónapokat hoztak nekünk, győrieknek. Köszönjük nekik!

Borkai Zsolt boldogan köszöntette a BL győztes csapatot

A polgármester kiemelte a szurkolókat, akik végig az klub mellett álltak, buzdították a csapatot a mostani és a korábbi szezonok során is.

– Ez a csapat harmadszor is elhozta nekünk azt az álmot, hogy BL győztesek lehetünk. A siker maximálisan a sportolóké és nem adják ingyen, ezt mi is átérezhettük ebben a két napban is. A lányok a szívüket-lelküket beletették a mérkőzésekbe. Mellettük azonban többeket is köszönet illet: mert kell egy fantasztikus edző, Ambros Martin. Egy másodedző, Danyi Gábor, egy orvosi stáb és még hosszasan lehetne sorolni. Illetve köszönet illeti dr. Barha Csaba elnököt, aki szintén rengeteget tett a sikerért, sokat dolgozott. Lányok, szuper volt, köszönjük, köszönöm szépen – zárta Borkai Zsolt.

Az elnöknek is járt a pacsi…

A klub elnöke dr. Bartha Csaba érthető módon meghatódva mondott köszönetet a szurkolóknak és mindenkinek, aki kiállt a csapatért. Kitért a két fő támogatóra, a Győri Önkormányzatra és a fő szponzorra az Audi Hungáriára is, s egyben megköszönte a sok segítséget és a közös munkát. Majd a szurkolókhoz szólt a klub első embere:

– Rengeteget jelent a buzdításotok, az hogy mindig a csapat mellett álltok. Illetve köszönet Szabó Tamásnak, aki nélkül ez a klub nem állna ott, ahol jelenleg tart. Ez a nap ma a csapatról és a szurkolókról szól!

Görbicz Anita csapatkapitány, világklasszis sportoló az egész csapat nevében szólt, elsősorban az őket a legvégsőkig támogató rajongókhoz:

Görbicz Anitáék hazahozták a BL kupát!

– Ez nem sablon szöveg: nélkületek nem sikerült volna! Most nyertünk egy hatalmas trófeát, de az egész éves mellettünk állást szeretném megköszönni. A kisebb hullámvölgyekben is kitartotok mellettünk, ami higgyétek el, nagyon sokat jelent a csapatnak. Köszönjük! S szeretnénk, ha a bajnokságból hátrelévő mérkőzéseken is kijönnétek az Audi Arénába és buzdítanátok bennünket. Hajrá ETO! – zárta a Görbicz Anita.

Ezután felcsendült a We Are The Champions című dal és pukkantak a pezsgős dugók, a lányok pedig önfeledten ünnepeltek a színpadon, majd készültek a közös fotók a szurkolókkal s csak nem akart halkulni a KUPAGYŐZTES kiáltások sokasága.

Pezsgőfürdő, ETO módra…

Közben szinte észre sem vettük, hogy bőven hétfőre fordult a naptár. Ám kárpótlás, hogy mindenki úgy térhetett haza, hogy tudta: Győrnek háromszoros BL győztes női kézilabdacsapata van! Köszönjük!

HAK
Fotó: Marcali Gábor