Győr+
2017.05.10. 11:59

Továbbjutás gólparádéval

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte Feröert a korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, egyben utolsó fordulójában, így – miután Franciaország 2–1-es sikert aratott Skócia felett – megnyerte a kvartettet. A győzelem után a győri Kovács Krisztiánt kérdeztük.

Győzelem és csoportelsőség, minden összejött. Milyen volt a mérkőzés?

A találkozó elején azért még nem volt velünk a szerencse. Több helyzetet is kialakítottunk, viszont értékesíteni egyiket sem tudtuk. A 20. perc után aztán változott a minden, megszületett az első gól, majd a többi. Ezek már megkönnyítették a helyzetünket és kicsit nyugodtabban is tudtunk játszani.

 

Ha már említetted mennyire volt nehéz, főleg az elején nyugodtnak maradni, hogy ne kövessetek el hibát?

Az első gól a legfontosabb, ezt mindig a külön megbeszéléseinken is kiemeljük. Ideális esetben ennek a találatnak minél előbb meg kell születni, mert mi is tudjuk, hogy onnantól kezdve sokkal nyugodtabban játszhatunk.

 

 

Megvalósult az álom, nem is akárhogyan, hiszen csoportelsőként továbbjutni nagy tett. Hogy érzitek most magatokat? Mit vártok a folytatástól?

Előzetesen mindenki a franciákat várta az első helyre, így igazából erre senki sem gondolt. Mi is meglepődtünk, de nagyon boldogok voltunk. Most egy gyors regenerálás vár ránk, aztán készülünk a törökökből. Korábban már egy edzőmeccset játszottunk egymás ellen. Egy nagyon játszós csapat, rendkívül technikás támadókkal és középpályásokkal.

 

 

Fotó: MLSZ