Védd a helyit, vedd a kisalföldit!
A csodálatos nyárias vasárnapon megtelt a Dunakapu tér árusokkal, vásárlókkal, sétálókkal a májusi termelői piacon.
A kisalföldi termelők mutatják be portékáikat a győri Dunakapu téren vasárnap 9 és 17 óra között. Rengeteg program, érdemes kilátogatni a térre!
Délelőtt 11 órakor 30 C fokot mutatott a színháznál lévő hőmérő. Családok, idősek párok, turisták sétálgattak a belvárosban, legtöbben a Dunakapu tér felé indultak. A téren éppen Tompeti és baratáI muzsikáltak a gyerekeknek amikor a térre értünk.
A szép idő sokakat kicsalogatott a Dunakapu térre
Az árusok ezúttal is kóstolókkal, beszélgetéssel, tanácsokkal várták és látták el a vásárlóiakat. Mondhatni a kínálat a szokásos volt, sajtok, füstölthúsáru, tojások, mézek, szörpök, lekvárok. Igaz, a lekvárt kínáló termelők közül többen szabadkoztak, sajnos elfogytak a termékeik,” kiürült a kamra”, már várják az idei gyümölcsök érését.
Lázár séf a nap házigazdája
Sajnos tavaszi, friss termékeket még csak elvétve találtunk, néhány “csokor” cseresznye mellett újhagymát, salátaféléket, és friss fűszernövényeket vásárolhattunk.
Kelendő vot a rábaközi perec, amely ma már megyerikumnak számít, a kürtőskalács – öt féle ízben kínálták, és a mindenmentes kekszek.
Ezúttal Lázár séf a nap házigazdája, a térre látogatók vele is találkozhatnak még délután öt óráig.
Földvári Gabriella
Fotó: Marcali Gábor
A programok: