Győr+
2017.05.13. 12:49

Védd a helyit, vedd a kisalföldit!

A csodálatos nyárias vasárnapon megtelt a Dunakapu tér árusokkal, vásárlókkal, sétálókkal a májusi termelői piacon.

A kisalföldi termelők mutatják be portékáikat a győri Dunakapu téren vasárnap 9 és 17 óra között. Rengeteg program, érdemes kilátogatni a térre!

Délelőtt 11 órakor 30 C fokot mutatott a színháznál lévő hőmérő. Családok, idősek párok, turisták sétálgattak a belvárosban, legtöbben a Dunakapu tér felé indultak. A téren éppen Tompeti és baratáI muzsikáltak a gyerekeknek amikor a térre értünk.

A szép idő sokakat kicsalogatott a Dunakapu térre

 

Az árusok ezúttal is kóstolókkal, beszélgetéssel, tanácsokkal várták és látták el a vásárlóiakat.  Mondhatni a kínálat a szokásos volt, sajtok, füstölthúsáru, tojások, mézek, szörpök, lekvárok.  Igaz, a lekvárt kínáló termelők közül többen szabadkoztak, sajnos elfogytak a termékeik,” kiürült a kamra”, már várják az idei gyümölcsök érését.

 

Lázár séf a nap házigazdája

 

Sajnos tavaszi, friss termékeket még csak elvétve találtunk, néhány “csokor” cseresznye mellett újhagymát, salátaféléket, és friss fűszernövényeket vásárolhattunk.

Kelendő vot a rábaközi perec, amely ma már megyerikumnak számít, a kürtőskalács – öt féle ízben kínálták, és a mindenmentes kekszek.

Ezúttal Lázár séf a nap házigazdája, a térre látogatók vele is találkozhatnak még délután öt óráig.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

A programok: