Győr+
2017.05.12. 09:41

Győri tűzoltó nyert a Turul lépcsőfutó bajnokságon

182 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. Női I-es korosztályban győri sikernek örülhetünk.

 

A megnyitót egy jó hangulatú bemelegítés követett, amin Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók izmait.

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a 30 kg-ot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül.

Az embert próbáló versenyen a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságról sportfelszerelésben indult Siska Odett tűzoltó hadnagy, aki női I-es korosztályban elsőként ért a célba, így győztesként állhatott a dobogóra. Mészáros Máté István tűzoltó törzsőrmester pedig harmadik lett kategóriájában. Szépen szerepelt a megmérettetésen Gaál László tűzoltó százados is.

Katasztrófavédelem