Győr+
2017.05.13. 11:14

Cseperednek a kölykök

A szeszélyes tavasz ellenére szépen cseperednek a kicsik a Xantus János Állatkertben.

A gyűrűsfarkú maki ikreink napról napra egyre csintalanabbak és merészebbek. Ha jó az idő, a négy kicsi gézengúz, látványos bemutatókat tart a kifutóban. Önállóan ágról ágra ugrándozva, légtornász képességeiket fitogtatják, persze még csak a talajhoz közel maradva. Apró „kezeikkel” ügyesen csimpaszkodnak már a bokrok ágaiba és a kifutójuk köteleibe. Zahira, a csimpánzlányunk is egyre önállóbb. Már próbálgatja ügyességét, egyre többször próbál anyukájától eltávolodni, persze Pola ezt még nem nagyon engedi.

Szépsége sem múlik, melyet anyjától örökölt, bájos arcát egyre könnyebb látni és fényképezni, mivel már nem bújik annyira Pola hasához. Érdemes megfigyelni együtt őket. Nagyon kedves látványt nyújtanak a fűben ücsörögve, vagy Pola kedvenc helyén, fenn a mászókájuk tetején „lazulva” a csimpánzcsapattal körülvéve. Pola kitűnő anyának bizonyul, óvja, védi, szereti kislányát.

Fahéj, a gyönyörű tapírlány is vidáman nyargalászik a tágas kifutóban, huncutságban és gyorsaságban felveszi a versenyt a család többi tagjával.

Jöjjenek el és csodálják meg a saját szemükkel is a cseperedő apróságainkat! Mindenkit szeretettel vár az 50 éves Xantus János Állatkert, ünnepeljenek az idén velünk!

 

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert