Győr+
2017.05.17. 12:50

Kubatov Gábor: Sikeres a nemzeti konzultáció

A nemzeti konzultáció kérdőíveit eddig 1,3 millióan töltötték ki, reményeink szerint a végső szám elérheti a másfél milliót, ami erős üzenet Brüsszel felé a migrációs, a rezsi- és adókérdésekben – jelentette ki Győrben Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

A politikus Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő vendégeként vett részt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal dísztermében tartott fórumon.

Kubatov Gábor és Simon Róbert Balázs

Kubatov Gábor újságírói kérdésre, miszerint az Európai Bizottság cáfolta a nemzeti konzultáció kérdéseiben megfogalmazott állításokat, azt mondta: Brüsszel értelmezése mindig eltér Magyarországétól, a magyar kormány reformellenzéki álláspontot képvisel az unióban. Mi csak azt kérjük, hogy olyan törvényeket hozhassunk, amelyek Magyarországnak jók.

A pártigazgató kitért arra a felmérésre, amely szerint a konzultáció kérdéseire túlnyomórészt a Fidesz hívei válaszolnak.

Az ilyen mérések eredményeivel sohasem foglalkozom – fogalmazott Kubatov Gábor. A várhatóan 1,5 millió visszaküldött válasz az októberi kvótanépszavazás 3,3 millió szavazatával nagyon erős érv Brüsszel felé – fogalmazott a fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

 

Sokan voltak kíváncsiak a találkozóra

A politikus elárulta azt is, Győrbe szívesen jön, a szilvesztereket mindig itt tölti.

Fotó: Marcali Gábor