Győr+
2017.05.19. 22:07

Az álmokért megéri küzdeni

A Nemzetközi Birkózó Szövetség soron következő világversenye az újonan bevezetett serdülő Európa-bajnokság, ahol természetesen Magyarország is komoly erőkkel képviselteti magát. A három szakágban, ötven magyar birkózó mérheti össze tudását Európa legjobbjaival. Köztük két győri fiatallal Kocsis Boglárkával és Gyurasits Mátéval. A fiatalokat még az indulás előtt faggattuk.

Emlékezzetek vissza egy kicsit a kedvemért a kijutás pillanatára! Mi jut eszetekbe?

Nagyon boldog voltam – meséli Bogi. Az álom valósággá vált! Megküzdöttem érte, mert egy nagy fogyás is kellett a kijutásomhoz. Vizet kellett vesztenem, illetve az utolsó pár napba már úgy futottam, hogy jó rétegesen felöltözve, így sikerült elérni. Persze nem könnyű, de ha nem szegem meg azt, amit az edzők mondanak, akkor nincs baj. Ha nem tartom be, akkor nincs eredmény és nem is várhatom el magamtól. Ezzel majd az Eb-n is meg kell küzdenem, hiszen ott 37 kg-ban indulok. Nagyon kíváncsi vagyok, tényleg ismeretlen a mezőny számomra. Remélem, hogy azért találkozók jó lány birkózókkal és küzdhetek egy nagyot.

A döntőben egy 2002-es születésű fiútól kaptam ki – veszi át a szót Máté – aki a mi súlycsoportunkba fogyott vissza közel öt kilót. Ebből hamar vissza is jött kettő legalább, mert az előző nap reggelén volt a mérlegelés. Ám azért hozzá kell tennem, hogy én sem birkóztam a legjobb formámban. Örülök, hogy azért így is sikerült és most szerepelhetek az Eb-n. Már nagyon várom, bár ha őszinte lehetek azt várom a legjobban, hogy megkapjam életem első válogatott felsőjét. Már régen erről álmodom.

 

A nagy csapat! A fiúk…

 

Máté te idősebbek között fogsz birkózni, mit vársz magadtól?

Igen, két évvel idősebbekkel fogom összemérni a tudásom. Ez nemzetközi szinten még érdekesebb, hiszen mivel most lesz először serdülő Eb nagyon régóta ismeretlen a mezőny. Idehaza több olyan indultam már, ahol én voltam a korosztály egyik legfiatalabbja és még nyertem is, mint legutóbb a területin. Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz most, boldog lennék egy éremmel, de persze az aranyért megyek.

 

… és a lányok

 

Bogi, hogyan zajlott a felkészülés?

Sok versennyel és közös edzőtáborozással telt. Itthon és külföldön is jártunk viadalon, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni. Nagyon sűrű volt a program, de ez kell ahhoz, hogy jól szerepelhessünk. Menni kell előre, nem szabad megállni, igazából ennyire egyszerű. Valamint jól be kell osztani az időnket, hogy a sport mellett a tanulásra is jusson, de számomra megéri.

 

 

Fotó: Csonka Csaba facebook