Győr+
2017.06.02. 11:30

Győri iskolások első helye a Safety Tour-on

A Burgenlandi Polgári Védelmi Szövetség rendezte meg azt a versenyt, amin a Győri Kovács Margit Iskola csapata már 12. éve szerepel és nemcsak Győr és megyénket, hanem tíz esetben hazánkat is képviselte.

Május utolsó napján a korábbi selejtezőből továbbjutva a győriek a tartományi döntőn szerepeltek Mattersburgban, ahol közvetlen ellenfeleik, szintén egy magyar csapat tagjai, a zalaegerszegi gyerekek voltak. A versenyen tizennégy csapat indult, a csoport szakmai felkészítője Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője is elkísérte a gyerekeket, akik a verseny során mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatok végrehajtásában jeleskedtek.

A nyertes győri csapat tagjai

A Gyermek Biztonsági Diákolimpia egy játékos, interaktív vetélkedő a 4. osztályos diákok számára, ahol a feladatok szinte mindig ugyanazok. A feladatok között szerepeltek a kerékpáros közlekedéssel, a segélyhívókkal kapcsolatos kérdések, az úszás, vízben tartózkodás szabályait is ismerni kellett, de a veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló kockát is ki kellett rakni a gyerekeknek. A kerékpáros közlekedési pályán és a falmászásnál is jól szerepelt a győri csapat és a kvízkérdések megválaszolása sem okozott nehézséget számukra. Végezetül a tanárok játékán még a felkészítőknek is lehetőségük volt néhány plusz pontot szerezni, így az izgalmakban bővelkedő, vidám versenyről ismét a Kovács Margit Iskola csapata került ki győztesként.

A legjobb külföldi csapatként a gyerekek meghívást kaptak Bécsújhelyre a június 20-án rendezendő országos döntőre.

Forrás, fotó: gyor.katasztrofavedelem.hu