Győr+
2017.06.02. 15:07

Új üzemcsarnokot avatott a Klingelnberg-csoport

2004 óta van jelen Győrben a német családi tulajdonban levő Klingelnberg-csoport, amely új üzemcsarnokot avatott a héten. A régi csarnokban továbbra is fogaskerekeket gyártanak, az újban pedig gépalkatrészeket. A beruházással 18 új munkahelyet teremtenek, így a jövőben hetvenen dolgoznak a vállalkozásnál.

A gépipari cég világpiaci és technológiai vezető szerepet tölt be a saját szakterületén. Ezek közé tartoznak a kúp és hengeres fogaskerék-fogazó gépek, illetve forgásszimmetrikus tárgyak mérésére alkalmas, precíziós mérőeszközök fejlesztése és gyártása.

A Klingelnberg-csoport megrendelői között vannak autóipari, repülőgépgyártó, bányászati, vasútgyártó, agrártechnika és hajógyártó cégek.

Jan Klingelnberg, aki a család hetedik generációját képviseli, s részt vett az új győri csarnok avatásán, kérdésünkre elmondta, Németországon kívül Svájcban és Magyarországon vannak jelen. Sikerük titka az innováció, több mint kétszáz mérnököt alkalmaznak a fejlesztés területén, és több mint száz szabadalommal folyamatosan bizonyítják innovációs készségüket.

 

A szalagátvágás ünnepi pillanata

 

Jó szerencsét! – a Magyarországon is jól ismert bányászmondással indította útjára a termelést Jan Klingelnberg, aki meleg szavakkal köszönte meg Fekete Dávid alpolgármesternek és Németh Zoltánnak, a megyei közgyűlés elnökének, hogy személyesen is ott voltak a csarnokavatón.

Fekete Dávid és Németh Zoltán köszöntőjében azt hangsúlyozta, Győr és a régió folyamatosan azon dolgozik, hogy minél jobb gazdasági keretfeltételeket teremtsenek, hogy új vállalkozások telepedjenek le, illetve a már itt levők Győrben fejlesszenek, mint most a Klingelnberg-csoport.

 

(x)

 

Munkatársakat keresnek

Gépi forgácsoló szakképesítéssel rendelkező CNC-köszörű, hagyományos köszörű-, CNC esztergályosokat, valamint mérőszobai minőségellenőröket vár a Klingelnberg-csoport. Kiemelt bérezés, cafeteria rendszer.

Érdeklődés: [email protected]