Győr+
2017.06.04. 12:06

Országos Cheerleading Bajnokságnak adott otthont városunk – fotókkal!

Lenyűgöző emelésekből, fantasztikus koreográfiákból és persze a megszokott szurkolásokból sem volt hiány a 2017-es Magyar Cheer Országos Bajnokságon, amelynek a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ adott otthont.

A május 27-i rendezvényen közel 70 produkciót látott a zsűri és a közönség, volt közöttünk olyan, amely ezzel a szereplésével az Európa Bajnokságra kvalifikálta magát.

Például az ELTE Coed Team-je, akik ez alkalommal is kiemelkedően teljesítettek. Miklós Mátyás – aki az említett csapat tagja és egyben a Magyar Cheer szövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa – úgy nyilatkozott az eredményhirdetés előtt, hihetetlen az a fejlődés, amit a versenyzők hónapról hónapra véghez visznek.

Nem volt véletlen a helyszínválasztás, hiszen Győr városának is van cheer csapata: mi leginkább a performance cheerben vagyunk élen járók. Ez a táncos, pomponos versenyszámokat takarja. Az eredmények is a sikerességünkről árulkodnak, hiszen a győri Sharks Ladies is kvalifikálta magát az Európa Bajnokságra Senior Freestlye Cheer Dance Team kategóriában.

Fertetics Andrea, az említett sport egyesület vezetője és a Cheer Bajnokság főszervezője a Győr Plusznak elmondta, a nap folyamán az ország minden tájáról érkezett több száz versenyző közel 70 produkcióban mutatta be, hogy mennyit fejlődött az előző verseny óta.

A győri Sharks Ladies és az ELTE két csapata mellett az Európa-bajnokságra kvalifikálta még magát a dunaújvárosi Spartan Warriors, illetve a magyar All Girl válogatott is. Utóbbi formáció 26 főből áll, tagjai 5 hazai egyesület sportolói közül kerültek ki. A csapat 6 hónappal ezelőtt kezdte meg felkészülését, hogy Magyarországot képviselje Prágában a 2017-es Európa- bajnokságon! De a győrieknek sem kell sokáig hiányolni a cheer sportot, hiszen a csapatok nagy része télen ismét városunkba látogat, decemberben megrendezik ugyanis a 2. Santas Cheer Cup-ot.

Bajzát Zsuzsi
Fotó: Nagy Ádám Zoltán