Győr+
2017.06.13. 12:30

Várják a fürdőzőket a győri szabadstrandok

Itt a vakáció, egyre többen vágynak a vízpartra fürdőzni és napozni. A jó hír az, hogy ezt már Győrben is megtehetik, hiszen az Aranypart I. és az Aranypart II. is megnyitotta kapuit a strandolók előtt.

Már most is sokan választják városunk szabad strandjait a nyári melegben, de a szakemberek számításai szerint hamarosan még inkább megtelnek a vízpartok és a fürdőhelyek. Pancsolhatnak is bátran a győriek, hiszen a hatóságok megfelelőnek találták a viz minőségét, a környezetet pedig kulturáltnak. Nagyobb nyugalmat jelenleg az Aranypart I. biztosít, hiszen az Aranypart II. napozó területén az EYOF-hoz szükséges építkezési munkálatok folynak, így a gépek átmenetileg zavaró tényezőt jelenthetnek, illetve időnként a szálló por, ám a víz ugyanúgy alkalmas a fürdőzésre, csak a partra vonatkozik a kisebb komfortérzet.

Nagy Csaba, a Győr-SZOL Zrt. kommunikációs menedzsere elárulta: munkatársai az Aranypartokon elvégezték az ilyenkor szükséges feladatokat, többek között fákat metszettek, levágták a füvet, valamint a vízmélységet jelző bójákat is kihelyezték, de a megrongált padokat is rendbe hozták. A fürdőzők számára azonban nemcsak a komfort, hanem a biztonság is garantált. Idén is két mentőőr ügyel a strandolók testi épségére és igyekeznek mindenben segítségükre lenni, akár kisebb, akár nagy problémáról legyen szó.

Kellemes, biztonságos strandolást kívánunk!