Győr+
2017.06.14. 15:11

Átadták a felújított Belvárosi Rendőr Irodát Győrben

Ünnepélyes keretek között, a rendőrség és a város vezetői adták át ma a megújult irodát a Belvárosban. A szolgálatot teljesítő rendőrök, az állampolgárok és a bűnmegelőzés javát is szolgálja a korszerű és modern helyiség.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában található rendőr iroda ajtaját korábban majd egy évre bezárták. Kellett is ennyi idő, hogy minden szükséges felújítást elvégezzenek s újra átadhassák az állománynak. Teljes belső renoválás zajlott az elmúlt időben, kicserélték a csöveket, a burkolatot, a kövezetet, a mosdó- és a konyha helyiséget is kialakították s megfelelően felszerelt irodai helyiségeket rendeztek be.

A megújult iroda a Belváros szívében található

– Megválasztásom óta arra törekszem, hogy a rendőrséggel jó együttműködése legyen a városnak és a közbiztonság folyamatosan javuljon – kezdte Borkai Zsolt polgármester. – Ehhez mindig is fontosnak tartottam megadni a megfelelő támogatást. A rendőr iroda mostani átadása azért is lényeges pillanat, hiszen most jön a nyár, számos rendezvény lesz a városban. Az embereknek pedig fontos, hogy a rendőrség elérhető közelségben legyen. A hatékony közterületi jelenléthez pedig elengedhetetlen, hogy egy kiváló körülményeket biztosító iroda álljon a rendőrök rendelkezésére – folytatta a város első embere.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, Borkai Zsolt polgármester és Fekete Dávid alpolgármester

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány köszöntőjében elmondta, sokat dolgoztak, de egy minden igényt kielégítő belvárosi központot szerettek volna létrehozni.

– A rendőrök pihenőidejének kulturált eltöltése mellett a szolgálatban lévők mostantól innen is elérik a rendőrség hivatalos rendszerét. Így a hatékonyságuk is növekedhet, hiszen nem kell minden ügyintézés miatt a kapitányságra bejönniük, a helyszínről dolgozhatnak. A bűnmegelőzés fontosságát pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, így ezt a cél szolgáló centrumként is működik a jövőben az iroda – hangsúlyozta a dandártábornok.

A teljes felújítás nem jöhetett volna létre az önkormányzat támogatása nélkül, így tényleg közös összefogásról és sikerről beszélhetett mindenki a mai napon. Fekete Dávid alpolgármester és belvárosi önkormányzati képviselő kiemelte: Somogyi Tivadar képviselőtársával együtt nagyon fontosnak tartják a körzeteik közbiztonságát.

Váczi Attila rendőr alezredes a Győri Rendőrkapitányság vezetője jelképesen átvezze az iroda kulcsát

– Az önkormányzat több, mint hét millió forintos támogatással segítette ezt a beruházást. Nagyon fontos, hogy a rendőrök kulturált körülmények között tölthessék a pihenőidejüket, illetve ez esetleges bejelentésekkel kapcsolatban azonnal intézkedhessenek. Fontos a jelenlétük a Belvárosban, s örülünk, ha segítségükre lehetünk, hiszen évről-évre növekvő összegű támogatásokkal tudjuk segíteni a munkájukat: tavaly 14 millió, idén pedig már 16 millió forintot tudtunk folyósítani – zárta Fekete Dávid alpolgármester.

Radnóti Ákos városfejlesztésért felelős alpolgármesterként kiért arra is, hogy kiváló az együttműködés a megyei- és a városi rendőrkapitánysággal is, amely a rendőség jó eredményeinek is köszönhető.

A mondern technikai felszereltségnek köszönhetően a szolgálatban lévő rendőrök már a helyszínen segíteni tudnak

– Azon kívül, hogy a szolgálatot ellátó rendőrök körülményei javultak, a bejárati ajtó mellé egy 0-24 óráig működő jelzőrendszer is felkerült, amely a rendőrség ügyeletén csöng, így bármikot segíteni tudnak a lakosságnak.  Éljenek ezzel a lehetőséggel ha szükséges!  Példamutatónak tartom azt az összefogást, amely a város és a rendőrség között van. Említhetném a kamerarendszer kiépítését, a kerékpár jelölő programot, de számos egyéb infrastrukturális fejlődés volt és lesz még a jövőben is! Győrben a közbiztonság jó, de ezekkel a fejlesztésekkel még jobbá tehetjük – mondta el Radnóti Ákos.

A témával bővebben az este 7 órakor kezdődő Győr+ Híradó is foglalkozik!

HAK
Fotó: O. Jakócs Péter