Győr+
2017.06.15. 12:29

Négyen sérültek meg az utakon a megyében

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt – közölte a rendőrség a honlapján.

Egy személyautó közlekedett szerda reggel 6 órakor a 8222-es számú úton, Győrság felől Győr irányába. Haladása során járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért az út 9-es kilométerszelvényéhez érve – egy balra ívelő útkanyarulatból kihaladva – uralmát elveszítette az autó irányítása felett. A bal oldali füves útpadkára hajtott, ahol egy fának ütközött. A sofőr az elsődleges megállapítások szerint könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben.

Ugyanezen a napon 14 óra 20 perckor Győrben, a Tihanyi Árpád úton a kerékpárúton – azonban a forgalommal szemben – hajtott egy biciklis. Közlekedése során összeütközött egy másik kerékpárossal és elestek. Az elsődleges megállapítások szerint mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben.

A 84-es számú főúton – Ausztria felől Sopron irányába – közlekedett egy kisteherautó vezetője 11 óra 20 perckor. A főút 124-es kilométerszelvényéhez érve nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó és forgalmi okból megálló személyautó mögött és nekiütközött, nekitolva azt az előtte álló járműnek. Egy negyedik gépkocsi nekihajtott a kisteherautó hátuljának. A balesetben – az elsődleges megállapítások szerint – az egyik utas súlyos sérüléseket szenvedett.

Sopron belterületén, a Kossuth Lajos utcában történt a negyedik személyi sérüléssel járó közlekedési baleset 13 órakor. Egy gyalogos egy üzletből kilépve körültekintés nélkül kezdett átfutni az úttesten. Mivel féktávolságon belül lépett egy autó elé, ezért az elütötte. A balesetben a gyalogos – az elsődleges megállapítások szerint – súlyos sérüléseket szenvedett.