Győr+
2017.06.20. 09:47

Immáron harmadik tehetségtáborban az öttevényi gyerekek

„Az EMET kisiskolák tehetségsegítő programjainak támogatására kiírt pályázatán az Öttevényi Általános Iskola 1 millió 400 ezer forint támogatást nyert. A Nemzeti Tehetség Programba az 5. a 6. a 7. és a 8. osztályos tanulók közül húsz diák került be.

A diákokkal Horváthné Molnár Ildikó, Margittayné Halász Anita, Nánainé Kozári Erika és Horváth Attila pedagógusok foglalkoztak. A projekttel iskolánk tehetségfejlesztő hagyományát folytattuk. Témája „A levegőt”, mely szorosan kapcsolódott iskolánk Ökoiskolai programjához egy tanéven keresztül.

 

A gyerekek levegővel kapcsolatos ismereteit változatos tanulási környezet megteremtésével többféle megközelítésben, sokféle pedagógiai módszer alkalmazásával bővítettük. A levegővel való ismerkedés során a hangsúlyt a természettudományos ismeretszerzés, a német szókincs, a rajz- és vizuális kultúra mellett az ismeretek alkalmazására és a komplex készségfejlesztésekre helyeztük. A projekt részeként május végén három napos tehetségtáborban vettünk részt a Kis-Balatonnál és a Balatonnál.

A tehetségtábor programjai közül meghatározó élményt jelentettek tanítványaink számára Vindornyaszőlősön a Kovácsi-hegy 200 m hosszú bazaltutcája, ami páratlan földtani képződmény, benne lakásokra emlékeztető barlangokkal, hasadékokkal, a Buruczky Ferenc tanösvény, mely a környék fiatalon elhunyt, lelkes, nagy tudású, természetvédő meteorológusáról kapta a nevét, Sármelléken a repülőtér; Siófokon a Meteorológiai Obszervatóriumba tett látogatás, hajóval való átkelés a Balatonon Siófokról Balatonfüredre és a balatonfüredi Lóczy-barlang csodálatos képződményei.

 

A változatos, tartalmas programok mellett a gyerekeknek aktív kikapcsolódásra is lehetőségük volt: felmásztunk a Rezi várba, megnéztük Zalaszántón a Béke-sztúpát, bejártuk a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot és a Kis-Balatonnál a Kányavári-szigetet. Szállásunk csodálatos környezetben Sármelléken a Tüskevár Ifjúsági Szálláshelyen volt.

A pályázat keretében lehetőségünk volt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre és a Csodák palotájába is ellátogatnunk.

A projekt során fejlődött diákjainknak a természeti környezet állapotának megóvása és a természeti környezet értékeinek tisztelete iránti felelősségérzete is.

 

Nánainé Kozári Erika intézményvezető