Győr+
2017.06.02. 13:34

Személyre szabott igényfelmérés

Az Európai Unió az ügyfelek és a pénzintézetek védelme érdekében 2016. március elsejétől kötelezővé tette, hogy kizárólag a szerződő fél élethelyzetére szabad terméket ajánlani.

Így az Aegon Biztosító tanácsadói törvényi kötelezettségüknek eleget téve, egy rövid igényfelmérő segítségével állapítják meg és ajánlják a megfelelő biztosítási terméket. Ez egy bizalmi beszélgetésen történik, az ügyfél által választott helyszínen és önkéntes válaszadásaival. Csak ezután, a felmerült valós igények megismerését és kiértékelését követően történhet meg a termékajánlás. Állandó szakértőnkkel, Zsidi Máriával, az Aegon Biztosító megyei igazgatójával sorra vesszük, hogyan is zajlik a gyakorlatban az igényfelmérés.

Az első találkozáskor az Aegon tanácsadója felmutatja fényképes igazolványát, mely az MNB regisztrációs számát tartalmazza. Ismerteti a legfontosabb tudnivalókat az Aegon Cégcsoportról, bemutatja annak díjait és nemzetközi hátterét. Ezután a munkatárs saját szakmai múltjáról és referenciáiról beszél. Tájékoztatja az ügyfelet, hogy igényfelmérővel dolgozik, ezért kérdéseket tesz majd fel, ezeket rögzíti, a válaszokat elemzi, majd ismerteti ügyfelével az Aegon írásos pénzügyi ajánlatát.

Zsidi Mária, az Aegon Biztosító megyei igazgatója

„Az igényfelmérés során tanácsadóink figyelnek arra, hogy szakszavakat ne használjanak, vagy annak jelentését ismertessék – magyarázza a szakértő –, így az egyszerű és érthető kommunikáció elve végig jelen van a beszélgetés alatt.” Abban az esetben, ha az ügyfél konkrét szerződéskötési szándékkal érkezik az Aegon Biztosítóhoz, és kötött már ott korábban biztosítást, akkor jelentős kedvezményeket érhet el egy újabb termék vásárlásával. Így most, aki például nyugdíjbiztosítást köt, az LG televíziót, Lenovo tabletet vagy 15 ezer forintos vásárlási utalványt kap ajándékba. Az ajánlatról minden információt megtalálhatnak a tanacsado.aegon.hu/936570 weboldalon.

Az igényfelméréskor a tanácsadó kérdései tehát kapcsolódnak az ügyfél konkrét igényeihez. A megtakarítás irányulhat nyugdíjas éveinkre, gyermekünk taníttatására, de történhet előtakarékoskodási célból is. A személyes találkozón természetesen kiderül, melyik igény a legsürgetőbb az ügyfél számára.

A témáról tájékozódhat a Győr+ Rádióban is az alábbi linken.

(x)