Győr+
2017.06.21. 14:41

Műfű és napvitorla – megújul a Barátság park

A győri Barátság Sportpark nagy népszerűségnek örvend, a nyolc évvel ezelőtt átadott létesítmény azonban folyamatos fejlesztésen, megújításon esik át.

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Barátság Sportpark idei nagyszabású fejlesztéseiről, felújításáról szerdán a helyszínen. Elmondta, öröm számára, hogy a 2009-ben átadott parkban és környezetében folyamatosak a megújítások. Tavaly kültéri, ingyenesen használható fitnesz eszközökkel bővült a park, amely hamar közkedveltté vált a sportolók körében. Ezért idén nyáron komfortosabbá teszik, árnyékot adó napvitorlát szerelnek fölé. A három elemből álló vászon összesen 115 négyzetméteres, melyet 11 oszlop tart majd. A napvitorlák felülete a jövőben tovább bővíthető. A kivitelezés jövő hét elején kezdődik és a nyár folyamán elkészül, így nagy melegben vagy eső esetén is használható lesz.

Szerdán már felszedték az elhasználódott műfüvet

Hajszán Gyula, önkormányzati képviselő a műfüves pálya felújításáról számolt be. Kiemelte, a pályák nagy népszerűségnek örvendenek, tavaly 140 ezren használták. Ezúttal a III-as pályát újítják fel, a régi borítást eltávolítják, és vadonatúj műfű réteget raknak le. Hasonló eljárással cserélik ki a lábtenisz pálya borítását is. Az I-es pályán 2014 őszén volt teljes műfű csere, a centerpályán egy évvel később történt meg a teljes rekonstrukció.

 

Ezt a pályát már korábban felújították

 

A munkálatok végezetével vasárnaptól, de legkésőbb hétfőtől használható lesz a megújult pálya, melynek munkálatai 10 millió forintba kerülnek.

F.G.

fotó: Marcali Gábor